Author Topic: Fiesta Mk3 ültetés  (Read 40023 times)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: Fiesta Mk3 ültetés
« Reply #90 on: 2009 May 26, 23:34:47 pm »
jah csak ha az kiesik az egyik oldalon akkor cumi van... én inkább keményíteném. azt a gátlót. bár inkább a csere egy komolyabbra. csak az tényleg horror összeg.

Atisss

• Guest
« Reply #91 on: 2009 May 27, 17:32:55 pm »
óóó... majd én értek hozzá! nem fog kiesni:D

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #92 on: 2009 May 28, 19:28:04 pm »
eddig nem volt baj vele neki.. én ma tettem be.. megemelte a kocsit kb fél centivel és feszesebb lett... bele ültünk 5en /jó súlyú emberek/ és megsem moccant... szoval jó féle  ::)

Offline Robee86

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #93 on: 2009 May 28, 21:16:27 pm »
Lenne egy kérdésem! Egyik ismerősöm mondta, hogy az első rugó átmérője megegyezik a lada-rugóval(csak a hossz nem stimmel) és hogy attól elvileg elég kemény lenne a futómű, mert a lada nehezebb autó...Neki is van egy gti suzukija, elől skoda rugók vannak és olyan mint a beton.
Csak azért kérdezem ezt mert hátulra már kaptam egy fasza ültetőrugót ismerőstől ingyen, méghozzá egy VTI Civic ültetőrugóját. Csak meg kell nézni a hosszát, hogy stimmel e.
Vélemény? :)
Előre is köszönöm a válaszokat! Ja és nagyon ne ítéljetek el ezekkel az ötletekkel. Nem én találtam ki őket! :)

Atisss

• Guest
« Reply #94 on: 2009 May 28, 22:12:38 pm »
kb 100 kiloval nehezebb a lada, és nem valami kemény az gyárilag... nem tudom, ha valóban igy van és kipróbáltad akkor irj, mert abból a rugóból annyi van mint a sz*r...:D

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #95 on: 2009 May 29, 00:37:33 am »
akkor tudod keményíteni a rugóval ha a hosszabb rugót befeszíted a rugótányérok közé, ezáltal feszíti a futóművet. viszont kilenghet a nem hozzá keményített gátló csillapításának hiánya miatt. persze mindezek akkor lehetnek igazak ha a rugó tökéletesen felfexik a rugótányérra. Elméletben működhet.

De a gyakorlatban én nem sufniznám el. Az autó veszélyes üzem, és ha a futóműben vmi nem okés az emberek életébe kerülhet...

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #96 on: 2009 May 30, 05:17:46 am »
MK2-snél elől merci rugó hátúl lada pont jó bele majd rá kérdezek a sráccnál ma jön hozzám a majális papirokért

Offline Frequence

• Ült már fiestában
  • Segített?: +2/-0
« Reply #97 on: 2009 May 31, 15:54:03 pm »
keményítés helyett lehet kapni zsigulikhoz rugó er?sít? bakokat! 750ft egy rugóra azt hiszem! az olcsóbb és megoldásként is jó... mivel merev lesz úgy mond a futóm?ved

Első hallásra elég "gagyi" megoldásnak hangzik, de elég jó tapasztalatokat írtatok szóval egy próbát nekem is megér.
Bármilyen autósboltban lehet ilyet kapni, pontosan mi a neve? Mennyire komplikált a beszerelése?
Low & Slow...

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #98 on: 2009 May 31, 17:34:13 pm »
Beütöttem a gugliba ezt a gumi izét! Többen dícsérik mint szídják! De én félnék attól hogy kipottyan!!! :laugh:

tuning

• Guest
« Reply #99 on: 2009 May 31, 17:43:46 pm »
Nem esik az ki nekem 3éve van bent igaz csak két darab ,szóval nem kell félni hogy kiesik.Csak egy esetben tud kiesni ha elöregszik és kettéreped de az négy öt év minimum.

Offline Frequence

• Ült már fiestában
  • Segített?: +2/-0
« Reply #100 on: 2009 May 31, 17:58:44 pm »
Utána néztem énis a dolognak, és szerintem ez egy ideiglenes félmegoldás, bár az árát megéri szóval kipróbálom, nagy baj nem lehet :D

Majd én is írok tapasztalatokat...
Low & Slow...

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #101 on: 2009 May 31, 18:54:03 pm »
emelni fog az autón szoval ennyi a baja... egy próbát megér! nehezen lehet berakni de istenem... harc nélkűl nincs győzelem  ;D

RyAn

• Guest
« Reply #102 on: 2009 June 01, 21:24:35 pm »
héten volt egy clio szomszédba jött gátlócserére 10 "gumibak" volt bent neki mikor berakták a rugót fél év alatt maradt 6 pesti utakon elhagyta :P

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #103 on: 2009 June 01, 21:36:59 pm »
egy rugóhoz 3at lehet rakni.. hát igen benne van a pakliban hogy észszerűen kell vele menni

Offline xtc3

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-0
« Reply #104 on: 2010 April 28, 20:10:08 pm »
Nem találtam jobb témát a kérdésemnek, újat meg nem akarok indítani mert így is van egy csomó.  :)

Szoval a kérdésem:
Tudja-e valaki, hogy van-e különbség az MK3 fiesta(5 személyes személyautó) és az MK3 fiesta VAN(2 személyes kisteher) alatt lévő rugók között? A kisteheré erősebb vagy másabb mint a normál 5 személyes alatt lévő rugók?

köszi