Author Topic: Fiesta Mk3 ültetés  (Read 40039 times)

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
Re: Fiesta Mk3 ültetés
« Reply #60 on: 2009 May 13, 15:34:16 pm »
köszi! Mondjuk most van benne egy 40/40-es és azt akarom elérni hogy menjen lejjebb az eleje max 1-2cm még! Elég bután néz ki hogy hátul jobban ül! Mi lenne ha felkeményittetném a gátlót és egy fél menetet metszenék a rugóból? Most a kerék és a az ív közt van 4cm!!!

RyAn

• Guest
« Reply #61 on: 2009 May 13, 15:35:34 pm »
felesleges....
rugó vágásról már irtam véleményt.....

Offline Robee86

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #62 on: 2009 May 13, 18:34:55 pm »
akkor ha ennyire nem hiszel annak aki látott már 1-2 autót, csináld úgy ahogy akarod... ?szintén mondom segíteni akartam, de látom te nem vagy az ingyen segítségre vev?. Akkor csináld meg úgy ahogy akarod, és majd jöhetsz panaszra pénzért...

cinizmust félretéve... a gátló adja meg a futóm? keménységét azzal hog nem engedi felütni a kerekeet, nem engedi elpattogni az útról. Ehhez nyújt SEGÍTSÉGET a rugó, azzal hogy a gátlóról leveszi a terhelés jó részét. Azzal jó eredményt elérni ha csak az egyiket cseréled ezekb?l NEM LEHET.
de ?szintén, ha nem hiszed tegyél be az autódba kuka gátlóval egy rugót,, és akkor próbáld ki milyen.... olyan lesz mint egy hajó...

szerk: de ha láttál már autóban gólyalábat akkor evidens is lenne amit mondok.... a rugónak semmi köze a felfüggesztéshez, csak a gátlón van rajta....

sUdYe!

1.Direkt azzal kezdtem, hogy nem akarok oksokodni, csak van 1-2 rallys ismerősöm és az egyikük magyarázta el ezt a dolgot. Ő mondta, hogy a keménységet a rugó adja a gátló pedig nem engedi pattogni és elhittem neki, mert M3-as BMW-vel versenyeznek.

2.Én nem azt mondtam, hogy rugóval tökéletes futóművem lesz, hanem csak annyit mondtam, hogy attól keményebb lesz. És nyilván gátló nélkül pattogni fog. Tisztában vagyok vele, hogy rugó+gátló kombináció a legjobb és hogy attól lesz fasza a futómű. Azért írtam amit írtam, mert nekem sokan mondták, hogy utcára elég a sima ültetőrugó.

Lényeg a lényeg nem akartam ebből perpatvart, csak az ember többféle véleményt hall és ennél nincs is rosszabb, úgyhogy sorry ha faszságot mondtam!

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #63 on: 2009 May 14, 11:22:43 am »
perpatvar nincs. Reggel volt én meg fáradt. :D probléma egy szál se, az egészre annyi hogy mivel a gátló a gólyaláb lelke, a közepe, és ezen van rajta két rugótányér között (amik a gátlóra vannak rögzítve!!!) a rugó, így már logikus lehet hogy nem a rugó adja meg a keménységét a futóműnek ELSŐSORBAN!. Persze számít a rugó nem is keveset, mivel ugyanúgy teherviselő elem mint a gátló. De legyen akármilyen jó kemény a rugó egy kuka gátlóval semmit nem ér. Nem attól lesz jól vezethető az autó hogy kemény a rugó, hanem a gátló és rugó páros megfelelő harmóniájától, ahogy a helyén tartja a kereket, az úthibákon, kanyarba, gyorsításkor, stb. Számít a rugó, nem mondtak neked hülyeséget, csak félig, mert nem kizárólag a rugó számít. Az ő autójukba már olyan komoly gátló van alapból hogy az elbírja az ültetőrugót simán, de a gyári fiesta gátlók ha megnézed olyan mint a szalmaszál kábé, nem egy túl vastag és erős darab... ezért írtam amit írtam nem balhézásból. :D a stílusom néha cinikus picit, ezt belátom, de nem bántásból megy a dolog ;)

Offline Robee86

• Látott már fiestát
« Reply #64 on: 2009 May 14, 12:43:38 pm »
Jolvan, akkor semmi gond ezek szerint! Tehát...Tényleg elég franciásan leng a kocsi eleje! :) Hátul nem is oylan rosszak a gátlók, viszont az elsőket lehet, hogy fel kéne keményíteni. Vagy cserélni, mert az nem olcsó mulatság?! :(

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #65 on: 2009 May 14, 12:57:49 pm »
nekem is még gyári vastagságú gátlók vannak a kocsiban... nem is vagyok vele elégedett... nem rossz mert keményítve vannak, de kéne 4 új gátló. KONI-n vagy Bilstein-en gondolkozok csak 100-150e a 4 gátló amit kinéztem, euró árfolyamtól függően...  :( de előbbutóbb meglesz :D

Offline Robee86

• Látott már fiestát
« Reply #66 on: 2009 May 14, 13:16:17 pm »
Hát szerintem nekem elegek lesznek a gyári keményített gátlók. Egyrészt nem is megyek sokat, másrészt meg nem minden kanyarba úgy megyek bele. :)

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #67 on: 2009 May 14, 13:21:23 pm »
amióta nálam van az autó mostmár 1 éve nem mentem a kocsival 10e km-t se :( én mondjuk nem az egyenesbe hanem a kanyarba vagyok gyorsabb a nagy átlagnál, nem állat módjára megyek, csak úgy ahogy az autó biztonsággal engedi. :D

Offline bull84

• A mester
« Reply #68 on: 2009 May 16, 08:18:43 am »
Sudye neked mennyivel lettek rövidebbek a gátlók?

RyAn

• Guest
« Reply #69 on: 2009 May 16, 19:35:16 pm »
Sudye neked mennyivel lettek rövidebbek a gátlók?

te mindenáron gátlót akarsz röviditeni?

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #70 on: 2009 May 16, 22:37:44 pm »
bull, hogy őszinte legyek nemtudom, én a kocsit már így vettem, az látszik hogy nem gyári a gátló.

Offline bull84

• A mester
« Reply #71 on: 2009 May 17, 08:26:51 am »
Igen is meg nem is! De még nem tudom az biztos hogy így nem akarom hagyni az elejét mert nekem nem tetszik hogy ül a hátulja! Azért tapogatózom egyenlőre!

Offline bull84

• A mester
« Reply #72 on: 2009 May 17, 15:49:36 pm »
Ezen a képen látszik hogy mennyire ül a hátulja!!
Szerintem megvan a bibi: A 2 képen ez normális hogy a rugók igy vannak? Más a jobb meg a bal oldal! Valahol jobban összenyomodik! El van a rugó fáradva?

[a csatolmány törölve]

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #73 on: 2009 May 17, 18:16:41 pm »
hmm
ez érdekes... a rugónak egyeneltesen kéne tekerednie...

Offline bull84

• A mester
« Reply #74 on: 2009 May 17, 21:41:08 pm »
És erre mit mondasz fönők??? :notworthy: Dobjam ki belőle?

Szerk: pluszba észre vettem hogy nem is egyforma a kerék és a kerék járati ív közt a távolság a két oldalon!!!! 1 szer egyforma másszor az van 1-2 cm különbség >:(
« Last Edit: 2009 May 19, 18:03:19 pm by bull84 »