Author Topic: Felújítás, motor+futómű  (Read 33028 times)

RyAn

• Guest
Re: Felújítás, motor+futómű
« Reply #45 on: 2009 May 03, 08:43:20 am »
a kettőt együtt szokták cserélni  :D ;) 8)

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +0/-127
« Reply #46 on: 2009 May 03, 08:53:44 am »
Azért nem cseréltem a fékpofákat mert, még azok szinte újak voltak. alig van rajta lekopás.
De majd leveszem és felcsiszolom. :tongue3:
Ha adnak fogadd el. Ha Ăźtnek add vissza!

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #47 on: 2009 May 03, 20:58:00 pm »
új tárcsához új betétet kell. ;) pont azért mert nem jól kopik a régi tárcsán a betét, és amiatt okozhat ilyen tüneteket.

fratley

• Guest
« Reply #48 on: 2009 May 15, 06:43:27 am »
Üdv Mindenki!

Aljas hátsó számdékkal regisztráltam magam!
Vezérműszíjcsere folyamata érdekelne engem, ha alakinek megvan, vagy egy link.
Egy 1.8 szívódízel 90-es évj. Fiestánk van.

Előre kössz:

Tamás

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #49 on: 2009 May 15, 10:50:14 am »
Helló!Az előző autóm nekem is 1.8D fiesta volt! ;) Vezérműszijjat én cseréltem rajta,nem nehéz!De feszítőgörgőt nem cseréltem,mert új volt benne!A sztori a következő:Kicseréltettem a vezérlést(görgő,vízpumpa,szíjj)autószerelővel,rá 1hét mulva a motornak eléggé surlódós hangja lett megvizsgáltam és láttam h a vezér szijj kb 1cm széles :'( ,a többit lekajálta a generátor ékszíjítárcsa(ami tipushiba,két gyűrűből áll amiközt egy vulkanizált gumi van)az nekem elengedett és beleért a vezérlésbe,hál istennek nem szakadt el :notworthy: ! ;D  Elmentem a bontóba vettem gener.tárcsát(10.000.- >:( )meg vezermű sz.!És nekiálltam.Fönt van egy jelölt f.kerék,meg alul azokat beállítod a jelekhez és ráteszed azt ennyi,a feszítőgörgő autómatikusan feszít! A légszűrőt+a védő burkolatot kellet levenni!A generátor tárcsával többet szívtam...! :-\  sok sikert! ;) (mondjuk én mindent bejelölgettem még a görgöket is  :D tutira mentem) De ha közelbe laksz szivesen segitek néked!(Váckörnyékén)üdv

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #50 on: 2009 May 15, 10:58:46 am »
Amúgy neked is rezeg minden alapjáraton??Én egy golfnak az adagolóját tettem fel  8) és lomhaából átalakúlt erőgéppé! Ez komoly ha terved van a kocsival érdemes!!! ég és föld a különbség,főleg ha az előtöltés ráengeded egy kicsit,utána olyan lesz a gép.... eltünsz mint szamár a "fekete" ködbe!! ;D Egy autószerelő mondta a tippet,mert a ford disel jó motor csak az adagolója nem a legjobb!!üdv

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
« Reply #51 on: 2009 June 30, 08:44:03 am »
Sziasztok skacok.

Közel 6ezer km van már az autóban. És sajnos még mindig  10Liter a fogyasztása. Az az érdekes az egészben, hogy erős városi fogyasztás mellett ugyanannyi mint országúton és autópályán. azt hozzá teszem, hogy városban előfordúl hogy 4ezerig kihúzatom 2esben, vagy 3asban. és hosszabb távon 100-120 km/h között járok. Ha engedi a forgalom akkár még többel is megyek. Egyszóval nehéz lábú ember vagyok. A másik,hogy tegnap voltam Pesten oda vissza 500km és nem mentem most gyorsan csak azért is, hogy mérjem a fogyasztást 90-100 között. és szintén a 10Liter. Nem tudom hol keressem a hiba okát. Friss motor, a legfontosabb alkatrészek cserélve lettek.
Valami ügyes okos emberke adhatna ötletett hol keressem a hiba okát. Én szerintem valamelyik elektronikai kütyüvel lehet a gond. A lambdaszonda jó mert anélkűl már a 13Litert is megeszi. Egyszerűen nem jövök rá! 1993-as 1.3I Cat. de már CATnélküli.
« Last Edit: 2009 June 30, 09:04:42 am by harciger »

Ntb

• Guest
« Reply #52 on: 2009 June 30, 09:17:50 am »
Én szerintem, valamelyik jeladód,szenzorod hibája vagy egy hibakód(ha az a comp.-ban maradt)  miatt "vészüzemben" fut a comp. Azaz fix dúsítási aránnyal dolgozik az autód minden körülmények közt.
Nos,hogy melyik szenzor/jeladó lehet az jókérdés.   
Célszerű mindegyiknek a működését megvizsgálni,kimérni. Esetleg ki villogtatni egy leddel(ha van erre a célra csati a motortérben) és a hibakód alapján konkrétan vizsgálódni. Igazából hirtelen  nemtudom neked milyen vezérlőd van,de EEC IV-nél elvileg kell lennie hibakódolvasó csatinak valahol.   

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #53 on: 2009 June 30, 10:25:42 am »
szonda hogy van? én hetente 1 éjszakára kiszoktam venni az aksit állítólag resetel a comp. benne.... én 100km-rt 5.5 literrel jártam meg csak is országúton 80-90es tempoval.. igaz alig értem a gázhoz

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
« Reply #54 on: 2009 June 30, 16:05:01 pm »
köszönöm a válaszokat. Ntb de hol keressem azokat a szenzorokat?  Talán a fő computert cserélni kellene, azt a szűrke dobozt?
Ha beviszem valamelyik ford képviseletbe megtudják mondani szemrevételezéssre, hogy hol itt a hiba? "-3 hetente szoktam levenni a sarut, mert mindig valamihez nyúlok.
A vezetési stílusról meg annyit, hogy én nem tudok ilyen finoman vezetni.
Denso szonda, még csak féléves. ennek muszály jónak lenni.

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #55 on: 2009 June 30, 16:22:07 pm »
ha nyomod neki enni is fog... kis ccm... ne várj tőle csodát. márkaképviseletben azt se tudják már hogy mi fán terem ilyen autó... erről ennyit. lehet sokminden a hiba oka, azon kívül hogy ennyit eszik van más probléma a kocsival?

RyAn

• Guest
« Reply #56 on: 2009 June 30, 17:20:29 pm »
1.3 és nincs benne kat nyomja neki mint állat szerintem itt a hiba ! az ohv nem szereti ha hajtják!

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #57 on: 2009 June 30, 17:46:40 pm »
CVH se szereti.../ modjuk nyomok neki egy bátor kövéret hamar apadni kezd a tank... /

RyAn

• Guest
« Reply #58 on: 2009 June 30, 18:04:59 pm »
az megint más ...

ohv láncos ... egy kövér gáz és viheted szelepállitásra... nekem 1.4 sosem evett 10 litert plafon a 8 volt!

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #59 on: 2009 June 30, 18:12:49 pm »
azért Ryan! az ohv-ről amit írsz az nem teljesen igaz! odáig oké hogy nem szereti a magas fordulatot, de amúgy nagyon jó kis moci :)
nekem csak egy kérdésem van, hacingerhez: ha nem tudsz finoman közlekedni vele a bejáratásnál is tapostad neki? mert akkor soha a büdös életbe nem fog jól enni a gép ;)