Sziasztok!
A témát azért indítom, mert a 2008. decemberi vásárlású fiestámban a jobb oldali A oszlop mellől folyamatosan hallok egy pattogó hangot. Kétszer vittem el szervízbe, először azt mondták, hogy gyárilag 2 műanyag patent nincs a helyén, egy nap alatt az egyik patentot sikerült visszarakniuk, de nem. Azt ajánlották járjak vele és ha továbbra is kattog vigyem vissza, mert a másik patent berakásához le kell szerelni a műszerfalat. Visszavittem, mert a helyzet ugyanaz volt, 2 napig csinálták, majd érte mentem. Másnap egy hosszabb útra mentem és az első kátyut követően ismét hallom. Szerintetek vigyem vissza megint? Én gyanakszom a szélvédőre is, hogy az pattog, mert ha néha megnyomom a sarkát ugyanolyan pattanó hangot ad, de a szervízben azt mondták, ha feszülne az el is repedne, de mi van ha csak a ragasztás nem tökéletes és mozog. Egy másik szervízben dolgozó karosszériás ismerősöm azt mondta, hogy a fiesták és fócusok esetén egy erősebb fékezésnél vagy kátyunál akár 2 cm-t is deformálódhat a kaszni, ami természetes (ez elég furcsa nem), így a pattogó hang keletkezhet az A oszlop megfeszüléséből adódóan is. Most azon gondolkodom, hogy szétszedem a műszerfalat és megnézem mit lehet vele kezdeni, ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata, hogy megoldható -e a szétszedés saját kezűleg, ill., hogy mire figyeljek azt megköszönném, ha megírná. Tanácsot kérnék, hogy belefogjak vagy ne, esetleg vigyem vissza a szervízbe.
Üdv mindenkinek!