Author Topic: Rádió csere  (Read 74879 times)

dobzi

• Guest
Re: Rádió csere
« Reply #45 on: 2007 November 18, 15:19:49 pm »
Sziasztok!

Ma cseréltem ki a 2500-as rádiómat egy hagyományos, 1 DIN-es rádióra. Mit mondjak, megszenvedtem vele, de megérte. A cd-s rádión kívül mindössze egy rádiókeretet (szűkítő) vettem és egy ISO csatlakozót. Össz-vissz 24000 Huf-ba került az egész, ebből 20e volt a fejegység.

Tehát ha valakinek esetleg gondja, vagy kérdése lenne a cserével kapcsolatban, szívesen megosztom a tapasztalataim. Nem olyan vészes a csere, mint ahogy azt a topic elején leírták, csak elsőre nehéz egy kicsit. Azt leszögezném, hogy tepsi-kezűeknek szinte lehetlen küldetéssel ér fel az egész, szerintem ezeket gyerekkkel rakatják össze, mert nagyon szűkek a helyek.  :P 
Most, hogy tudom, hogyan kell szétszedni, az egész csere kb. 30 perc. (persze most  legalább 3 órán át szenvedtem vele :P , de hát teljesen ismeretlen volt a környezet)

Mivel ritkán vagyok itt, ezért az e-mail címemre várom a kérdéseket, ha vannak ;)    doboziz@hotmail.com

ui.:  asszem ki fogom majd cserélni a hangszórókat...   de hogyan kell lebontani az ajtót?  ???   ha van erről topic, akkor megkeresem...

dobzi

• Guest
« Reply #46 on: 2007 November 18, 15:29:24 pm »
nahát...  nem kell ajtó-lebontós topicot keresnem, mert elég volt visszaolvasnom...  8)  jól van na, új vagyok még  :P

Atis77

• Guest
« Reply #47 on: 2007 November 26, 23:24:04 pm »
Hello !

Ki szeretném cserélni 2004-es 1.3-as Fiestámben a gyári rádiósmagnót egy cd-s fejegységre.
Kérdés : Miért kell a középső konzolt kicserélni? Miért nem elég csak a beépítő keret?
Köszi !  :notworthy:

Ivan

• Guest
« Reply #48 on: 2007 November 27, 09:44:34 am »
Nekem is gyárilag (Iván 2005. júniusi, MK6) kétdines fejegységem volt. Nem cseréltem középkonzolt, a Ford szervizben szépen kivágták a középső részből a felesleges dolgokat úgy, hogy a beépítő keret belemenjen. Meg lehet szépen csinálni, a beépítőkeret pereme pedig úgyis rásimul a vágás helyére. :)

Atis77

• Guest
« Reply #49 on: 2007 November 27, 10:12:46 am »
Köszi a választ!  :notworthy:
Én is így gondoltam a képek alapján.
Akkor ezek szerint a szokásos magyar lehúzós játék......=hogyan adjuk el a teljesen felesleges holmikat balekoknak című FORDulóján jutottam túl.
Érdekes, hogy neked a szervízben nem akartak középkonzolt eladni....

Köszi még1x

Tonyka

• Guest
« Reply #50 on: 2007 November 30, 23:54:16 pm »
Sziasztok!
Hétfőn érkezik + a nejem 2003-as Fiestája :hello2:,ahogy elnéztem azt a magnó izét rögtön a kukára gondoltam!Milyen keretet kérjek,hogy ne sózák rám az egész konzolt?Ha kivágom mit kell kihagyni?Még nem néztem mi célt szolgál a magnó alatt lévő két szerkezet.Azok maradnak,vagy hogy is nézz ez ki?Esetleg pár képet is megnéznék ha van valakinek.Köszi előre is!

Gabo19

• Guest
« Reply #51 on: 2007 December 03, 16:01:29 pm »
Szevasztok! végre rászántam magamat,hogy cseréljek valami más fejegységet a lafiestába,Csak éppen átalakító keret kell amit nem tudnak a szalonba nekem rendelni a 2007es modellhez!!Azt mondják valami auto hifis bótba kérdjem meg!Valaki nem probálkozott ilyen keretttel? és hol lehet még ijet szerezni? Előre is köszi! :)

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #52 on: 2007 December 03, 17:56:57 pm »
milyen szalon az??? :-X
Én a debreceni Ford szalonban kaptam.
Nézz körül a neten autóhifis boltokban,ott biztosan találsz!
Minden ami autĂł hifi!:)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #53 on: 2007 December 04, 01:14:31 am »
olyan szalon ahol büdös nekik a munka...

Offline lacccus

• A mester
« Reply #54 on: 2007 December 04, 15:57:01 pm »
Én annak idején direkt úgy kértem a verdát,magnó nélkül,mert mind gagyi volt,amit akartak bele adni,meg nekem amúgy se lett volna jó ehhez a rendszerhez.
De nem ez a lényeg,hanem amikor mondtam nekik hogy tegyenek bele gyári magnókeretet,szó nélkül(és ingyen!!!)beletették ;D
Amúgy itt a fiestaklub partnerek között,(Stadigabi)nézted már?
« Last Edit: 2007 December 04, 16:05:13 pm by LACCCUS »

Gabo19

• Guest
« Reply #55 on: 2007 December 04, 20:11:32 pm »
szevasztok ismét! ;)

Találtam szükítő keretet fiestába a neten http://www.fordalkatresz.com/index.php?main=27710888&action=alkat&open=27717811&autotipus=I&termek_al_id=10057
itt a linkje, de itt azt irják!? hogy 2001 11 30-tól jó akkor szerintem jonak kéne lenni az enyémbe is!?a szalonba meg a nő azt mondta hogy mindig változik!!?? és ezért nem jó az!!szerintetek jolenne az a szükítő keret?

Offline lacccus

• A mester
« Reply #56 on: 2007 December 05, 18:45:07 pm »
hááát.....
még sehol nem láttam ilyen keretet,így fényképről nem állítanám hogy olyan mint az enyém,bár naon hasonlít.mint írtam,nekem a szalonban adták.
javaslom menj el valamelyik autóhifis beszerelőműhelybe,ott biztosan van,vagy szereznek,pláne ha náluk veszel fejegységet is!
ha még nem vettél fejegységet,de már kinéztél párat,írd meg hogy melyek azok,és segítek választani.
sok megfordult már nálam,segítek szivesen.
de azt előre mondom a márkátlanok (roadstar,elta,mnc...)felejtősek.

Gabo19

• Guest
« Reply #57 on: 2007 December 06, 19:19:11 pm »

Majd akkor elmenek valami hifis boltba mihelyt lesz időm,fejegységben meg szerintem valami sony-n gondolkodok mert az előző gépbe, a susukájba bevállt.báár aztán még kinyitom a szememet körülnézek máshol is aztán majd irom a fejleményeket.
Na meg ha 500as ládát akarok ahhoz mijen teljesítményű erősítő menne hozzá?

Offline lacccus

• A mester
« Reply #58 on: 2007 December 06, 21:02:36 pm »
a Sony teljesen jó választás szerintem.
a gt 200,gt300,vgy asszem az újabbak már 210,310-esek ???
azok jók hangilag.
ha a mélynyomónak 500 w az rms teljesítménye,akkor olyan max 250-280w rms teljesítményű erősítő kell hozzá,nem több!
ha a maximális teljesítménye 500w akkor olyan 170,vagy200w rms teljesítményű erősítő kell hozzá.
de itt is érvényes amit szoktam írni,hogy a gagyi felejtős!
pár ezressel kerülnek csak többe a márkásak olcsóbb szériái,és sokkal kifinomultabbak technikailag(nem zajosak,nem pukkannak bekapcsoláskor)stb...
ja,és a watt nem minden!!nem muszály az 1000!!!???? ???w-os hangszórót megvenni,ha pl egy 150w-os erősítővel hajtod,úgyis csak 150w-ot fog szólni :-X
na,ez hosszúra sikerült,de ebből megint jobban átlátod a dolgokat. ::)

nandi

• Guest
« Reply #59 on: 2007 December 07, 10:45:59 am »
Én a Blaupunkt-ra esküszöm, volt Sony-m is, de elég rosszul szólt, pedig állítgattam rajta mindent, a Blaupunktból volt több, azok nekem mindig jobbak voltak. (Ezek mind 35-50 ezer ft között voltak)