Author Topic: Rádió csere  (Read 74798 times)

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
Re: Rádió csere
« Reply #75 on: 2007 December 12, 20:28:10 pm »
nagyon egyszerű átalakítókeretet csinálni hozzá!
kiveszed a gyári hangszórót,egy mdf lapon(1cm-es)körberajzolod,dekopírral kivágod
azután az új hangszóró kivágóméretét belevágod a közepébe
kifúrod a gyári hangszóró alapján a rögzítőfuratokat és kész
Minden ami autĂł hifi!:)

lcseh

• Guest
« Reply #76 on: 2008 April 08, 11:09:12 am »
Sziasztok Urak!

A nejem MK6-osában szeretném kicserélni a 4500-as rádiót egy navigációs 1 DIN-es fejegységre.

Van már csatlakozóátalakítóm is, de szükségem lenne a bekötéshez egy ABS-jelre is. A németek ezt tacho-jelnek, gala-nak hívják. Benne van ez a gyári csatiban?

Van valakinek lábkiosztása ahhoz a csatihoz?

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
« Reply #77 on: 2008 April 12, 20:20:30 pm »
Sziasztok Urak!

A nejem MK6-osában szeretném kicserélni a 4500-as rádiót egy navigációs 1 DIN-es fejegységre.

Van már csatlakozóátalakítóm is, de szükségem lenne a bekötéshez egy ABS-jelre is. A németek ezt tacho-jelnek, gala-nak hívják. Benne van ez a gyári csatiban?

Van valakinek lábkiosztása ahhoz a csatihoz?

Az enyémben nincs tacho jel. De szerintem könnyen odavihető a műszertől. Viszont a kompatibilitása???... Vagy a fejegység kalibrálható?

üdv

lcseh

• Guest
« Reply #78 on: 2008 April 14, 21:17:24 pm »
Kalibrálható, csak azt kellene tudni, honnan vegyem le ezt a jelet.

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
« Reply #79 on: 2008 April 14, 22:21:03 pm »
Nézd meg milyen színü a két kábel ami a jeladóból jön - diffinél - és keresd meg a műszerfal környékén. De ha ideiglenesen rákötsz a jeladóra már láthatod hogy érdemes e vele vesződni. Ha nem megy - de kell mindenképpen ez a funkció - akkor lehet neki gyártani eléggé egyszerűen egy kis mágneses jeladót a féltengely közelében.

üdv

skom

• Guest
« Reply #80 on: 2008 September 25, 12:45:42 pm »
És milyen jól tetted.  :D Én meg majd vehetek mp3-as lejátszót a verdába, mert most cd-s van benne és ahhoz sajna nincs ilyen átalakító :'(
Mk7-hez van gyári aux csatlakozó, Ja ki kell húzni a gyári magnót!!!  vagy cd-ét, bedugni a csatiba a csatlakozót, van hozzá 60 centis vezeték,  és 19es lukba passzol az aux dugalj. 3,5csekdugot beletolód és szólhat a diszkmen!! Gyárilag a szivargyújtó mellé van befurval. Ára kb 2980 kemény magyar forint.   És szinte házilag is megy!  Ja Csá... Egy  Ford szerelő...

ez tényleg egyszerű...de hogy kell kihúzni a gyári cd-t???

LAC!!!

• Guest
« Reply #81 on: 2008 September 25, 19:02:15 pm »
Sziasztok!
Van egy 2006-os Fiestam és benne egy csodálatos 6000CD fejegység. Beszereltem a kocsiba egy bluetooth-os kihangosítót és azt szeretném kérdezni, hogy van e a fentebb említett fejegységnek telefon némítás funkciója (nem a gombra gondolok ;D). Ha van akkor melyik vezeték az? Esetleg nincs valakinek egy kapcsolási rajza? Az is segítség lenne. Köszönöm szépen!
Üdv LAC!!!

rgida

• Guest
« Reply #82 on: 2008 November 04, 15:30:39 pm »
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék:
Jövő hónapban lesz meg az új gépem gyári ICE 6000 RDS EON rádió/CD-vel.De van nekem egy jól bevált mp3as,usb-s fejegységem,amit be szeretnék rakatni a gyári helyére,viszont azt elfelejtettem megkérdezni hogy az órát és a kinti hőmérséklet kijelzést azt nem a gyári cd-s cucc kijelzőjén jeleníti meg?Mert akkor ugrott mindkettő! Előre is köszi! 

Gaben

• Guest
« Reply #83 on: 2008 November 04, 20:41:05 pm »
Az órát igen!

rgida

• Guest
« Reply #84 on: 2008 November 05, 03:47:50 am »
Hát ez gáz.....Na mindegy még filózok rajt,hogy mi legyen.Végül is ahogy hallottam nem nagy eresztés a gyári.

lozsoka

• Guest
« Reply #85 on: 2008 December 08, 20:35:07 pm »
Sziasztok azt szeretném kérdezni h a 2005ös fityeszbe(3soros hifi) belemegy e a 6000es lejatszo?
valahogy ki lehet szedni, vágni vagy vmi azt a 3 keresztlemezt? vagy az egesz panelt kell lebontani?

köszi

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #86 on: 2008 December 25, 10:57:48 am »
Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy lehet kivenni a 6000CD típusú rádiót? Tudom, hogy van elvileg kiemelő alkatrész, de ha nekem nincs olyanom, akkor hogy lehet megoldani?

Gyors válaszotokat előre is köszönöm

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #87 on: 2008 December 29, 22:46:42 pm »
Választ nem kaptam, de megoldottuk.

Kobold megoldása: Elég két vékony lapos lemez és azt a lyukakba elhelyezve a rádió középpontja felé kell tolni egy kis pöcköt, ami kiakasztja a befeszülő lemezt (és a kesztyűtartó mögül ki lehet tolni)

Lacccus megoldása: Csinált egy profi kiszedőt, olyat mint a gyári :) Hozzá tervrajz: http://noob.hu/07/1229/kivevokulcs.gif

Kenny

• Guest
« Reply #88 on: 2009 September 05, 20:40:21 pm »
Segítséget kérek a többi Fiestástól ebben az ügyben.

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #89 on: 2009 September 06, 11:00:16 am »