Author Topic: Rádió csere  (Read 74825 times)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: Rádió csere
« Reply #60 on: 2007 December 07, 13:47:52 pm »
Én a Blaupunkt-ra esküszöm, volt Sony-m is, de elég rosszul szólt, pedig állítgattam rajta mindent, a Blaupunktból volt több, azok nekem mindig jobbak voltak. (Ezek mind 35-50 ezer ft között voltak)
mindkét márka jó. Nekem a pio az isten, de azzal nem értek teljesen egyet h a kevésbé neves márkák szarok. Azok is tudnak szépen szólni, persze nem egy csúcskategóriás márkával megegyező szinten, de sok alsó kategóriás márkás rádiót csúnyán le tudnak alázni. :) de abban egyetértek, ha szép hangzást akarsz nem érdemes ezen spórolni, érdemesebb a márkát választani, és abból se a legolcsóbbat, hanem inkább azt amelyik a legszebben szól a kocsiba beépítendő rendszerrel!!!

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #61 on: 2007 December 07, 15:48:44 pm »
Amúgy most nekem is Blau van. ;)
De volt Sonym,JVC-m is,és mindet bátran ajánlom.
azért írtam éppen a sony-t mert sztem ebben az alsó kategóriában a legjobb,legtartósabb!
persze mindenkinek lehet más véleménye :notworthy:
Az erősítő témában az a tapasztalatom,hogy sokszor ugyanannyiba kerül egy márkásnak az alsó kategóriája,mint egy-két kevésbé elismert,bár népszerű márkáé.
Ezért próbáltam érzékeltetni hogy picivel többért már márkásat is vehet az emberfia,és sztem sok ember úgy van vele,hogy ha nem kerül többe,vagy csak picivel több egy márkás mint egy gagyi,úgyis a márkásat veszik.
Minden ami autĂł hifi!:)

Ivan

• Guest
« Reply #62 on: 2007 December 07, 16:30:20 pm »
Köszi a választ!  :notworthy:
Én is így gondoltam a képek alapján.
Akkor ezek szerint a szokásos magyar lehúzós játék......=hogyan adjuk el a teljesen felesleges holmikat balekoknak című FORDulóján jutottam túl.
Érdekes, hogy neked a szervízben nem akartak középkonzolt eladni....

Köszi még1x

Naná, hogy engem is rá akartak beszélni a középkonzol cserére.  ;D
Csak én már kiokosítva mentem a Ford-hoz, tudtam mit akarok, és mit nem.  :)

Atis77

• Guest
« Reply #63 on: 2007 December 07, 22:56:45 pm »
Köszi a választ!  :notworthy:
Én is így gondoltam a képek alapján.
Akkor ezek szerint a szokásos magyar lehúzós játék......=hogyan adjuk el a teljesen felesleges holmikat balekoknak cím? FORDulóján jutottam túl.
Érdekes, hogy neked a szervízben nem akartak középkonzolt eladni....

Köszi még1x

Naná, hogy engem is rá akartak beszélni a középkonzol cserére.  ;D
Csak én már kiokosítva mentem a Ford-hoz, tudtam mit akarok, és mit nem.  :)

Azt én is tudtam, hogy mit nem akartam-akarok : nem viszem szervízbe e miatt az autót  ;)
Meg a képeket, amiket láttam itt, kiokoskodtam, hogy valszeg nem kell az a középkonzol....de azért kíváncsi lennék, hány emberrel vetették meg feleslegesen....

Offline lacccus

• A mester
« Reply #64 on: 2007 December 08, 09:17:51 am »
nem tudom az mk6-ban milyen,még nem volt szerencsém látni,de az mk7-be muszály keretet tenni.

Gabo19

• Guest
« Reply #65 on: 2007 December 11, 15:35:10 pm »
császtok!

Elment egy valamirevaló nagy müszaki áruházba,és ott nézegettem pár dolgott,átalakító keret 5ezer a lafiestába,de az a keret jó a C-maxba is meg az új focusba is,szóval majd szerintem itt fogom megvenni.
Aztán nézegettem ládát (Blaupunkt-ot 350/750en wattos) + hozzá erősítőt egy árba van a hozzávaló Blaupunkt illletve Sony Xplod, kérdésesmelyikt vagyem(Márkát)? valamint fejegység: Sony GT 220as.
JA meg pluszba minden ajtóra fülmagasságba csipogót szeretnék.
Na meg még pihenget nekem egy pár 250es audióbank ovál a szobámba => felmerült bennem kósza gondolat hogy még a kalaptartóba beleraknám ??!! namármost akkor talán ha erősítöböl 4csatornásat vennék akkor még ezeket is meg tudnám hajtatni! csak szerintem igy már egy kicsit le lenne terhelve a rendszer mármint a fejegység??!! Ja meg természetesen a gyári 4 hangszórók maradnának...
Amugy nem tudja valaki mekkora teljesítményú a gyári rádió? ( wattos)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #66 on: 2007 December 11, 15:57:44 pm »
császtok!

Elment egy valamirevaló nagy müszaki áruházba,és ott nézegettem pár dolgott,átalakító keret 5ezer a lafiestába,de az a keret jó a C-maxba is meg az új focusba is,szóval majd szerintem itt fogom megvenni.
Aztán nézegettem ládát (Blaupunkt-ot 350/750en wattos) + hozzá erősítőt egy árba van a hozzávaló Blaupunkt illletve Sony Xplod, kérdésesmelyikt vagyem(Márkát)? valamint fejegység: Sony GT 220as.
JA meg pluszba minden ajtóra fülmagasságba csipogót szeretnék.
Na meg még pihenget nekem egy pár 250es audióbank ovál a szobámba => felmerült bennem kósza gondolat hogy még a kalaptartóba beleraknám ??!! namármost akkor talán ha erősítöböl 4csatornásat vennék akkor még ezeket is meg tudnám hajtatni! csak szerintem igy már egy kicsit le lenne terhelve a rendszer mármint a fejegység??!! Ja meg természetesen a gyári 4 hangszórók maradnának...
Amugy nem tudja valaki mekkora teljesítményú a gyári rádió? ( wattos)

ha erősítőről mennek a cuccok akkor nem lenne leterhelve. :) nekem 4 120W-os hangszóró szól fejegységről, a fejegység simán bírja, semmi baja nincs velük, csak ők nincsenek kihasználva. majd lesz egyszer nagyobb erőlködő, és akkor menni fog minden erősítőről. :)

KoviAtti

• Guest
« Reply #67 on: 2007 December 11, 16:13:26 pm »
Hellotok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ismerősöm, akinek MK6-os fiestája van gyári kazettás magnóval, és szeretné lecserélni egy 1DIN-es nem gyári fejegységre. Ez a keret jó lesz hozzá? http://www.sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.01.06.01&cikk=7070 Ilyen kábelt is kell venni?http://www.sal.hu/jsp/folap.jsp?oldal=cikk&pozicio=01.01.06.01&cikk=7001 Más kiegészítőre még van szükség a cseréhez? Előre is köszönöm szépen!

Offline lacccus

• A mester
« Reply #69 on: 2007 December 11, 19:32:34 pm »
Gabo!ez most egy kicsit zavaros volt!
kérdés:legtöbbször hányan utaztok az autódban?ha erre válaszolsz,leírom hogy mire gondoltam

Gabo19

• Guest
« Reply #70 on: 2007 December 11, 19:48:56 pm »

Hali Laccus!

Hát gondoltam,hogyegy kicsit furán hangzott :o De megpróbálom most érthetőbben!Na szóval az első számú elvárásom zene ügybe:hogy viszonylag szépen szóljon de lehessen érezni hogy azért nem gyári,a cucc(bár mondjuk lehet kicsit durva lenne a 4 csipogó!!?) Amugy átalgosan 3an szoktunk utazni....

Offline lacccus

• A mester
« Reply #71 on: 2007 December 11, 20:49:23 pm »
akkor javaslom a Sony gt 220-at,(de ha ezek a keretek ilyen sok fordba jók,akkor nézd meg máshol is,2500-ért láttam valahol)
szóval minkét összeállítás jó lehet(sony,és blau is)
de hamár sony lesz a fej,akkor jobb lesz az erősítő,és mélyláda is sonyból.
valamelyik tuning&stereoban jókat írtak róla,és szerintem is jók a sonynak az olcsóbb cuccai is.
(bár a blaunak is)
én nem javasolnám hátra az oválokat,ha lesz mélyláda,mert akkor minek!meg így megmarad a sértetlen kalaptartód is ;)meg én utálom ha a tarkómnál racsít valami,inkább előlről szóljon,ha belegondolsz,így a természetes.tv-t sem háttal nézel ;)
szerintem csak előlre rakj csipogót,ha hátra is raksz,teljesen hazavága a hangzásképet!
plusz belerakod az erősítőt a mélyládával,és egyelőre jó lesz
de én tennék előlre is,a gyári hangszóró helyére egy komolyabb hangszórószettet(kétutas komponenset)
így már lenne egy elég élvezhető rendszered! :D
tudom hogy különleges formájú a gyári hangszóró benne,de lehet kapni átalakítókeretet,valamint csinálni sem egy bonyolult.ha kell,majd leírom,vagy lefényképezem az enyémet.
üdv Lacccus
« Last Edit: 2007 December 11, 20:51:14 pm by LACCCUS »

Gabo19

• Guest
« Reply #72 on: 2007 December 12, 20:20:32 pm »
aha, és pontosan mit jelent az a különleges formájú hangszóró?ovális? meg a gyáriak 2 utasak?

Offline lacccus

• A mester
« Reply #73 on: 2007 December 12, 20:22:46 pm »
nem kétutasok,csak szélessávúak :(
oválisak,de nem szabványosak

Gabo19

• Guest
« Reply #74 on: 2007 December 12, 20:24:40 pm »
ahha,szóval akkor csak speckó ilyen cucc menne bele átalakítás nélkül.