dipper!
sajna azt kell mondanom,hogy tévhitben élsz!
a Gabo esetében magashangszóró bekötésről beszéltünk,és a magashangszóró mozgását szabad szemmel nemigen látod meg,mivel nagyon finom apró mozgásokat,rezgéseket közvetít!
amit leírtál,az igaz lehet egy szobai hangfalra,vagy egy alap audió rendszerre az autóban,ha pl:elől csak mondjuk 2 hangszóró van,esetleg még két csipogó,akkor igen,meg lehet hallani a nem fázishelyes bekötést,sőt nagyon zavaró ha az egyik fordítva szól!
DE!!ez nem minden esetben igaz,pl:ha elől komolyabb hangszórószett van,és a hangváltó csak a nekik szánt frekvenciákat juttatja a hangszórókhoz,+ hátul mélyláda,mindez erősítővel hajtva.
ebben az esetben a mélynyomó fázisát tetszőlegesen meg lehet fordítani,annak érdekében,hogy a mély hangokat-annak ellenére hogy a láda a csomagtartóban van-mégis előlről halld!és nem lesz a mélynyomónak semmi baja,mert így van megcsinálva,hogy ezt bírja!!
na ha már a pontos beállításnál tartunk akkor le kell hogy írjam hogy ugyanezt meg tudod csinálni az első szettel is annak érdakében,hogy a hangot a kormányoszlop magasságából,és kb az első szélvédő felől halld,nem középről,hanem mintha előtted állna az énekes,és csak te lennél a középpontban annak ellenére,hogy nem középen ülsz!!
hihetetlenül hangzik?pedig igaz,és mindezt fázisfordításokkal közel tökéletesen meg lehet oldani!úgy az első mély,és magashngszórók fázisfordítását beleértve.nem muszáj mindet megfordítani,lehet csak egyet kell,lehet többet,lehet hogy csak egy magasat,és egy mélyet...stb. jó fül kell hozzá,na és türelem,meg tapasztalat.
...vagy hogy tovább menjünk,hangprocesszorral pedig akár teljesen tökéletesen be lehet lőni.
remélem meggyőztelek,ez hosszú évek tapasztalata,valamint rengeteg olvasás,és más okos emberek meghallgatása.
ha nem hiszed akkor egy Fiesta tali alkalmával személyesen meggyőzlek!
na az előbb Gabonak ezt nem akartam leírni,mert nem akartam megzavarni,mivel ő egy alap rendszerben gondolkodik,és ahhoz elég amit írtam
ezzel az írással véletlenül sem akartalak kioktatni,vagy megsérteni,csak azért írtam hogy tisztán láss
respect
Lacccus