Author Topic: Ha TDci-d - 1.4 - van ez semmiképpen ne felejtsd el!  (Read 10663 times)

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
Ha TDci-d - 1.4 - van ez semmiképpen ne felejtsd el!
« on: 2009 January 09, 09:00:00 am »
Csak megelőzném a bajt másoknál. Ennél a motornál van két párhuzamos vízcső - jó kemény műanyag - ami körbefut hátul a motoron. Nos idővel 60-90000 Km ez tutira ki dörzsölődik, -szemben a motorral jobb oldalon a duppla könyöknél -. Ha időben eltávolítod egy kicsit a motortól - műanyag bilincs pl - akkor nem jársz úgy mint én :)

Amúgy ez állítólag típushiba.

Üdv

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
Re: Ha TDci-d - 1.4 - van ez semmiképpen ne felejtsd el!
« Reply #1 on: 2009 January 10, 19:36:07 pm »
Egy képet tudnál róla feltenni?

Vizuális típus vagyok  ;D

Offline scampi

• Az öreg róka
« Reply #2 on: 2009 January 10, 23:52:35 pm »
Egy képet tudnál róla feltenni?

Vizuális típus vagyok  ;D

Sajnos az enyém darabokban de itt egy kép a csőröl

Ez a cső innen indul a légmennyiség mérő alatt kb 15-20cm rel, és megy végig a motor mögött. A szóbanforgó könyök - szemben a motorral a jobboldalon - fordul el a hengerfej mögött.

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #3 on: 2009 January 11, 18:14:34 pm »
Köszi a képeket. Ha nem lesz ilyen fogvacogtató hideg meg fogom nézni.

rgida

• Guest
« Reply #4 on: 2009 January 11, 19:55:21 pm »
Bocs ha hülye a kérdés! Ez csak a Dieselnél van?

Offline scampi

• Az öreg róka
« Reply #5 on: 2009 January 12, 07:46:11 am »
Bocs ha hülye a kérdés! Ez csak a Dieselnél van?

Mint "típushiba" eddig csak az 1.4 es TDCi- nél hallottam és sajnos tapasztaltam.

Tamas01

• Guest
« Reply #6 on: 2009 January 14, 12:19:37 pm »
Ma voltam az első szervizen és ott a szerelő már egy-ből ezzel kezdett, hogy ezt a csövet kötegelővel elkel távolítani a motortól.
Ja igen 1.4 tdc-i van nekem is.

tomeeka

• Guest
« Reply #7 on: 2009 February 24, 11:10:17 am »
Na akkor a 80ezres szervíz alkalmával én is megnézetem..
Kicsit off: hidegindításnál esetnként ciripel valami. de csak 10-15 mp-ig..
Csillaggarázs, és nem csak téli hidegben..
Arra gondoltam, hogy a vezérműszíj, vagy valamelyik görgő van elöregedve..
Szerintetek?

Üdv! 8)

Közeg

• Guest
« Reply #8 on: 2009 March 13, 19:38:54 pm »
Tomeeka!!
A ciripelés a tűzkarika hibája, nekem nem rég cserélték. Ez a leömlőnél lévő tömítés, nagy hátrány, hogy így a kipufogógáz az utastérbe áramlik, egy ideig. Idővel a rés a koromtól eltömődik(jobb esetben). Mindenképpen cseréltesd ki, veszélyes lehet a kipugáz az utastérben!!

a.gyula

• Guest
« Reply #9 on: 2009 April 16, 13:19:29 pm »
Ez a ciripelés nálam is meg van.
Ha tudnál segíteni, hogy melyik a leömlő cső és mi az a tűzkarika, megköszönném.

Amatör vagyok, de nálam egyre erősebb ez a hang és érzem a kipufogó gázt.

Kösz.

Lal176

• Guest
« Reply #10 on: 2009 October 02, 22:58:53 pm »
Sziasztok!

Nekem is 1,4-es dizel Fiestám van, 128000 km, lassan 5 éves lesz, de semmiféle cső bajom nem volt még. Csak annyi most, hogy megállt a turbó, ugyan chippes, de állítólag nem amiatt ment tönkre.

compi.st

• Guest
« Reply #11 on: 2009 October 26, 08:28:05 am »
Sziasztok!

Nekem is 1.4 TDCi-m van és nekem is megvolt a vízcső csere 105000 km-nél (kb. 5 helyen volt elkopva a lukon kívül). Most viszont az egyik gázolajcső kopott el. A szerelő megcsinálta (kivágta a rossz darabor, pótolta és plusz szigeteléssel látta el), de 1 nap után ismét falsot szívott valahol a motor. Az érdekes az, hogy szerda este elhoztam az autót, csütörtökön mentem vele napközben, de már eset nehezen indult. Péntek reggel pedig nem is akart elindulni. A szerelő telefonos utasítására elkezdtem pumpálni a motor bal oldalán lévő pumpát és láthatóan tele volt a rendszer levegővel. A szerelő most elvitte újra az autóm és keresi a luk helyét...

Van valakinek tapasztalata, hogy hol kophatott el még a cső?

Köszi

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #12 on: 2009 October 26, 22:56:59 pm »
Sziasztok!

Nekem is 1,4-es dizel Fiestám van, 128000 km, lassan 5 éves lesz, de semmiféle cs? bajom nem volt még. Csak annyi most, hogy megállt a turbó, ugyan chippes, de állítólag nem amiatt ment tönkre.

http://www.youtube.com/watch?v=GdCno67nEYY   <<------ gondolom nem kell hozzá komment  ;)

/tudomásom szerint a turbo-s autókat leállítás előtt egy kicsit járatni kell hogy szépen lassan álljon le a turbo mert a csapágy hipp hopp megadja magát/

javítsatok ki ha rosszúl tudom! /jó pap holtig tanúl :D/

csigavadasz

• Guest
« Reply #13 on: 2010 April 29, 21:15:51 pm »
Sziasztok!

Mai nap hívott a szervizes, hogy a telefonon egy hete leadott jelenséget a tűzkarika okozza, cserélni kell - szuszog és füstgáz érződik utastérben. 3 db réz izémizé - értsd: karika vagy alátét - darabja 300,- Ft  ;D :laugh: Hja én kis naív! De a munka az közel félnapos, meg cserélni kell egy csomó mindent ezzel együtt, így kb. 50.000,-Ft a végösszeg ....  ??? :o >:(... megszólalni sem tudtam. Becsülöm, azért hogy ezeket elmondta, de ilyent még nem értem meg. Azt hiszem kicsit le kellene higgadnom, holnapra, mikor viszem a kicsikét, hogy diplomatikus legyek, de nem hiszem, hogy menne. Ezt nem tudom felfogni! Egyre inkább az az érzésem, hogy egy pénztemetőt vettem annak idején :(!
60 és 70.000 km között van most, de kezd nagyon elegem lenni!
Akinek volt már ilyen esete, kérem írja le hogy mennyibe is fájt neki. Megköszönöm előre is!

Üdv:
csigavadasz

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #14 on: 2010 April 29, 21:26:57 pm »
csigavadász: szokd meg, minden autónál drága a szerviz, főleg ha újabb fajta (95 utáni fejlesztések amik már fedélzeti computeresek meg már arra mentek rá hogy X időnként rá kell költeni nem kevés pénzt.