Author Topic: MK3 benzinnyomás emelés  (Read 34921 times)

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
Re: MK3 benzinnyomás emelés
« Reply #75 on: 2009 July 27, 19:51:19 pm »
az utolsó off! mindenki saját maga döntse el mire költi el a pénzt, ezt a 200ezret nem tudom honnan szedted. Persze minden legálisan fog történni, ja majd egyszer így 1.2 után fogok fizetni a műszaki meg ugy megy mint most 4 éve nem látták az autót mégis van műszakim ;) csak kell egy kis utánna járás meg + 5ezer ft és kész is. És eszemben sincs eladni minek azért hogy csak ujabb legyen azért nem fogom. A kárfelmérőre meg csak annyit nem kell összetörni.
És lehet benzinnyomást emelni

Ntb

• Guest
« Reply #76 on: 2009 July 28, 01:52:35 am »
Igen,így van! Telljesen igazad van. Ha a műszaki megoldott akkor  már mindjárt másképp fest a dolog ,csak nem akartam itt reklámozni a dolgot.

dejdo: nincs sok értelme igazából, csinálhatsz 10bar-os nyomást is ,nem fogsz vele elérni sok mindent. A motor 3-ra van belőve. Ha felemeled akkor benzinben dús keveréked lesz és fulladni fog a motor.

-Lambda szonda korrigálni fogja,ha pedig nincs lambda és mégis emelt a nyomás , az szépen majd megsütögeti a szelepeket.

Nemvéletlenűl a motor állítja magának a keverék arányt és nem a vezető. És ezt nem a levegővel tudja szabályozni hanem az üzemanyaggal. Ezért te csak a levegőt szorítanád ki a többlet üzemanyaggal ami nem túl hatásos telljesítmény növelés szempontjából. Viszont remek fogyasztás növelésre.

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #77 on: 2009 July 28, 15:31:41 pm »
én mikor össze törtem nem nézték a motort csak a forgalmit  ::)

Offline bruno13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +18/-6
« Reply #78 on: 2009 July 28, 16:20:05 pm »
Miért akartok nyomást emelni?Permetezni akartok a kocsival?
Jobbaknál egy motor csere 1üveg üditő meg pár darab péksütiből kijön ;)
Ha már megvan a moci persze :-X

Offline dejdo

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #79 on: 2009 July 28, 18:50:40 pm »
ehhh!!!!azt csak PÉLDÁNAK hoztam fel!!!!
nehogy azt higgyétek nekem hogy csak 1 hülye paraszt vok!!!!
mind1!lényeg :kiprobáltam,muködött!ment is nagyon!márcsak a szabályzást kell befolyásolnom és kész!!!
de ha 1szer jo lesz,működik,bizonyisten elviszem valamejik talira valahogy!!minden fanatikustol aki ellenezte tapsvihart várok!!!!  ;D

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +18/-0
    • szabyk blog
« Reply #80 on: 2009 July 28, 20:00:34 pm »
akkor 7 bart neki(azt még kibírja talán vissza is zár)......hátha 1000le lesz ;)
és mivel ez a tuning nem kerül pénzbe csináld meg mindenkinek aki szeretné!

komolyan...mint ha a falnak beszélne az ember..szerinted ha ilyen egyszer lenne nemmindenki ezt csinálná??

mindegy én lesz..om,te dolgod...
« Last Edit: 2009 July 28, 22:03:52 pm by DVZs »

Ntb

• Guest
« Reply #81 on: 2009 July 28, 22:51:54 pm »
A visszafolyó benzincsövet is ki lehet iktatni, és akkor direktbe kapja a motor a cuccot ha kell hanem...ezesetben a gumi benzincsövek működhetnének amolyan turbóként is!  nem vicc . Csak nem sokan akarnak 50literes fogyasztást, tömítések durranását, motortüzet, leégett szivattyút stb...sorolhatnám. ;)

Tőled sem szeretnék autót vásárolni :-\

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #82 on: 2009 July 29, 10:13:25 am »
"amúgy meg a gyári motort ha elrakod 1 nap alatt vissza lehet mindent alakítani ha normálisan lett összerakva a kocsi."   

- Így van ahogy mondod , majd újabb 200 ezerért visszateszik neki . Avagy m?szaki vizsgák,mert ugye nem adjuk el! Hopp kezdésnek motorcsere 200 ezerért +vizsgadíj .  (mert mókolni ugye nemszabad)

hol rakják 200-ért be a motort? bazz az udvarba hátul kicseréli szinte bárki. kell hozzá egy zsiráf, vagy csörlő, vagy 3-4 erős ember azt kész. ha jól van összerakva akkor pikk-pakk megvan. vizsgán meg én még nem láttam motort bütykölő vizsgabiztost, pedig volt már pár vizsgán jelenésem, az egyetlen hely ahol nézték az az eredetvizsga.

-Így festene a dolog jelenleg, Vagy megtanul az ember motort cserélni és akkor sklappol minden. 
- Ne adja  ég,de betétlapot se kelljen kapnod sose,mert a kárfelmér?/biztosító sem repesne a motor láttán.

Ekkor merül fel bennem ,hogy megéri mindez összegben,eredményben és szarakodásban? F?leg ha már szóbajött az adó is...

És az arcok majd biztos meglep?dnek  100LE  alatt hogy megy a fiestad mint a golyó. Éljen a Streetracing...!  

a sok madár még el is hiszi. :) hidd el egy ideje benne vok az iparban és tudom miről beszélek. :)

Az autóeladásról meg annyit, hogy szerintem senkinek sem az élete autója  jelenleg amit birtokol, hogy ne adja el valamikor. Így az els? autómnál gondolkodtam friss jogsival. 

Egyébként meg sok sikert  a motorcseréhez. 

nekem sem életem autója, jelenleg üzemképtelenül porosodik szegény. De őszintén megmondom nem fogom eladni. és miért? mert szeretem a kocsit, nem túl drága fenntartani, és nem utolsó sorban eladni nem éri meg. lesz nekem másik autóm, ezt meg megtartom  hobbinak. és nem kertes villában lakom a rózsadombon, hanem a belvárosban egy polgári lakásban. nem eladásra építettem meg, ha eladni akarnám akkor egy fillért nem költenék rá az állapotfenntartáson kívül.

Nade mostmár benzinnyomást emeljünk inkább,ha ez a cím :)

komolyan mondom hallgassatok a szakikra benzinnyomás ügyben. a gyárban vmiért ekkora nyomásra állították be, valsz mert az a legjobb a motornak. :) amúgy meg ha már tuningolgatunk akkor érdemes lenne az autó motorjának és futóművének felépítését is megismerni, megismerni az alapelveket, hogy amellett javítsunk az autón, azaz tuningoljuk, és ne csak tuningolásnak nevezett szakbarbárkodással rontsunk az autónk hatásfokán.

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #83 on: 2009 July 29, 11:26:29 am »
hol rakják 200-ért be a motort? bazz az udvarba hátul kicseréli szinte bárki. kell hozzá egy zsiráf, vagy csörlő, vagy 3-4 erős ember azt kész. ha jól van összerakva akkor pikk-pakk megvan. vizsgán meg én még nem láttam motort bütykölő vizsgabiztost, pedig volt már pár vizsgán jelenésem, az egyetlen hely ahol nézték az az eredetvizsga.

azé ennyire nem egyszerű a dolog....kell azért bakot gyártani...kábelköteget hekkelni...üzemanyagrendszer stb,stb...
de ha te megcsinálod a kertben zsiráffal pikk pakk 10ezeré akkor szóljál mer lenne neked munkám ;)

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #84 on: 2009 July 29, 11:31:46 am »
az átalakítás meg nem belevaló motor berakása nem ilyen egyszerű, de amihez megvan az üa rendszer, meg a bakok meg a kábelköteg az kivitelezhető ilyen körülmények között is. :) nem véletlen nem magam csináltam a saját motorcserémet sem. Amikor vissza kell rakni a gyárit, akkor lehet ilyen ha normálisan visszacserélhető módon lett megcsinálva.

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #85 on: 2009 July 29, 11:45:12 am »
azt nem is nehéz....

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #86 on: 2009 July 29, 11:47:11 am »
ezzel egyet is értek ;) ezért is írtam amit írtam, bocsánat hogy félreérthető volt :)

RyAn

• Guest
« Reply #87 on: 2009 July 29, 13:11:02 pm »
3-4 er?s ember azt kész.

elég kettő is  ;D ::) :-X

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #88 on: 2009 July 29, 17:50:05 pm »
vihetem az autókat????? :P

Offline dejdo

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #89 on: 2009 July 29, 19:09:02 pm »
az igaz hogy nem nagy kunszt a hasonlo motort bevarázsolni a kocsiba!
tényleg joforman csak szerszámok,zsiráf,meg 1 kevés jozan paraszti ész  kell és be lehet dobni!
tom én is magamba raktam be a mocimat a kocsiba!
csak én is akkor szoptam mikor jöttek a kábelezések,benzincsövek,stb!!!!
jol átkell előtte gondolni hogy csinálja az ember!
tom mert elősször én is elb....tam és szehettem vissza ki a mocit és előrről kezdhettem az egészet!
bár bevallom másodjára sikerült!