Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok (első autó) és a Fiestában gondolkodok. Olvasgattam a fórumot és 2 "típushibát" véltem felfedezni ami egyébként nem típushiba. Az egyik az alapjárat ingadozás, lefulladás. A másik a hátramenet fokozat. Használtan szeretnék venni 2002-es vagy 2003-as szériából. Hirdetésekben láttam 1m1 ért 2003as modellt. Igaz hogy majdnem fapados, klíma nélküli, elektromos ablak nélküli de ránézésre jónak tűnik. Szerintetek érdemes 1m1 vagy max 1m3 ért megvenni? Mire kell odafigyelni a kereskedőnél, mit kell az autón mindenképpen megvizsgálni műszakilag? Gondolok itt olyanra hogy motortérnél megkopogtatni ezt azt. Vezetés közben pl nagyobb sebességről nagyot fékezni... ilyesmikre gondolok, de Ti nyilván ezt jobban tudjátok.
Használata főként város, munkába járás. Hétvégenként vidékre utazás rokonokhoz. Nem versenyautót akarok, hanem egy megbízható autót ami nem hagy ott az út szélén és viszonylag alacsony a rezsije. 55e km van az ilyen típusú autókban, terveim szerint nem márkaszervizbe vinném mert lenyúlósak, és garancia már lejár. Egy lelkiismeretes ügyes szerelő pont olyan jól dolgozik mint egy márkaszervizes csak kicsivel olcsóbban (gondolom én).