Author Topic: Gyári rádió  (Read 50713 times)

Energy

• Guest
Re: Gyári rádió
« Reply #45 on: 2009 April 23, 05:04:58 am »
Tegnap kicsit kutakodtam a neten és azt találtam, hogy sajnos a 2006 december előtti modelekben olyan rádiók vannak amiknél nem lehet a minimum hangerőt állítani :(.

asx3

• Guest
« Reply #46 on: 2009 April 23, 18:42:50 pm »
Sziasztok! Az a helyzet hogy 2007-ben mikor a kocsit vettük nem kértünk bele gyári magnót mert k...va drága lett volna! és most venni akarok. amikor levettem a előlapot vagyis mit tudom én hogy hívják tudjátok ahová a gyári magnó menne na ott vezetékek futnak és azt szeretném kérdezni hogy ha nincs benne magnó attól függetlenül a négy hangszóró a 4 ajtóba benne van??? és ha igen akkor azok hány wattosak egyenként??? A válaszokat előre köszönöm!

Archibald

• Guest
« Reply #47 on: 2009 April 24, 08:34:43 am »
Üdv,

Én annó elmentem egy Ford Márkakereskedésbe,érdeklődni,hogy miként tudnám kicserélni a gyári kazettás rádiómat egy standard méretőre,szóval ami minden kocsiba belemegy.Mivel a gyári 3 részre osztott ezért vagy kikapkodom a rádiót meg a közte lévő műanyag elválasztókat és berakok egy átalakítókeretet,de akkor hézag marad az aljan,vagy veszek egy másik,méretre gyártott középső konzolt ... méreg drágáért,no comment.

Na de a lényeg,hogy azt is megkérdeztem,hogy hátúl van-e hangszóró beszerelve,mert nem szól semmi.
Felvilágosítottak,hogy hátúl biza nincs hangszóró,csak a helye van megcsinálva,meg a huzalozás.

Valamint azt is mondták,hogy ha nem kérnek az emberek bele audio-rendszert (szóval rádió nélkül veszik) akkor valamelyik kocsiba pl még a vezetékelés sincs megcsinálva ,nemhogy hangfal lenne benne ...

Reméllem te nem így jártál.

Üdv
Archi

asx3

• Guest
« Reply #48 on: 2009 April 24, 13:22:47 pm »
A papíron az van írva hogy, mármint a kocsi extrái között hogy "rádió előkészítés" akkor ez alatt csak a huzalozást kell értenem? Vagy csak az első két ajtóban van hangszóró? és ha igen akkor azok hány wattosak? Ezt csak azért kérdezem mert nem mindegy milyen fejegységet veszek bele mármint hogy 4X50 watt teljesítmény meg ilyesmi! Az előbbi válaszodat köszi! 

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #49 on: 2009 April 24, 13:56:55 pm »
A rádió előkészítés azt takarja,hogy be van vezetékelve az antenna,és a hangszórókábelek.
Hangszóró általában nincs benne.magnó beépítőkeretet kapsz már 2500 ft ért utángyártottat,...vagy eredeti ford:14 ezer :-\
Ha kellenek gyári vadiúj ford ovál hangszórók,írj privát üzit,és megadom a Focusos haverom számát,neki négy db is van eladó.
A 4x 50 w-os fejegységek,tisztán,torzítatlanul leadott(RMS)teljesítménye 4x 17,max 4x 20 w
Szóval bármilyen hangszóró jó hozzájuk gyakorlatilag.
« Last Edit: 2009 April 24, 13:58:58 pm by lacccus »
Minden ami autĂł hifi!:)

asx3

• Guest
« Reply #50 on: 2009 April 24, 16:45:21 pm »
Értem és köszi lacccus sokat segítettél! Csak még azt szeretném kérdezni hogy kb. hány forint egy Ford Fiestába való hangszóró? Jobban mondva elég csak nekem a mérete és ugye azt csak szervízben tudják bepíteni vagy tévedek?

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #51 on: 2009 April 24, 19:39:03 pm »
A focus hangszórói jók a fiestába is,ezért ajánlottam a focusos haveromat!vele alkudozhatsz,ha akarsz. ;) :)
te is be tudod építeni,vagy kérd meg rá valamelyik haverodat,aki szedett már le ajtókárpitot! ;)
Minden ami autĂł hifi!:)

asx3

• Guest
« Reply #52 on: 2009 April 24, 19:49:38 pm »
Köszi! Igaz hogy majd venni akarok hangszórót de nem most! Most még csak érdeklődök hogy tisztában legyek az árakkal hogy megközelítőleg mennyi az annyi!

R1982

• Guest
« Reply #53 on: 2009 July 23, 17:17:04 pm »
2500 gyári kazettás rádiót össze lehet kötni egy cd tárral?Mert  nagyon olcsón tudok cd tárat.

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #54 on: 2009 July 23, 22:47:15 pm »
gyári rádiókon nem sokon van CD tár kimenet. és a legtöbb CD-tár csak bizonyos fejekkel vagy márkájú fejekkel működik.

Offline Devla

• Fiesta rajongó
  • **
  • Segített?: +8/-0
« Reply #55 on: 2009 July 24, 19:20:19 pm »
sztem fiestába nincs "külön" hangszóró. de persze attol függ mien fiestád van

Offline stifi82

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #56 on: 2009 July 25, 09:28:17 am »
a szerelőm mondta hogy  blaunak van 1 a fiesta ajtóba való oválja
de nem biztos hogy az oválal kell szarozni 16os komponenst előre átalakitó keretel pár ezer ft
hátra 1 láda ha van hely azt hadszoljon nekem az van és szól de cudarul a hajamat tépi fullon

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #57 on: 2009 July 25, 15:07:24 pm »
nincs típusspecifikus hangszóró. bármit beépíthettek ami befér. mélységet átmérőt kell nézni. nem mindig a nagyobb a jobb.
azt se felejtse el senki hogy relative kis levegőmennyiség az amit rezgésbe kell hozni az autóban a hangszóróknak, és egy nagy felületű hangszóró nem biztos hogy jobban megmozgatja a légtömeget mint egy kicsi. nem attól fog jól szólni hogy 16-os hangszórók vannak benne. egy jó 13-as soxor szebben szól mint a 16-os :)

Offline Devla

• Fiesta rajongó
  • **
  • Segített?: +8/-0
« Reply #58 on: 2009 July 25, 22:44:07 pm »
hát igen a minőság a lényeg.

zsolti1277

• Guest
« Reply #59 on: 2009 August 26, 06:13:49 am »
sziasztok.segitsetek légyszi hogy mk6 bol hogy lehet kiszedni a gyári magnot és lehet-e rákötni erösitöt??