Author Topic: Kipufogó kérdések  (Read 61632 times)

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
Re: Kipufogó kérdések
« Reply #60 on: 2008 December 28, 22:03:32 pm »
Valakinek jobb ha csendes de én nem tartozom közéjük! Majd ha idősebb leszek meg lesz család akkor lesz csend, addig is üvöltsön! Szóval kb 1000 km van a dobban és nekem igy halk! Hogy lehetne hangosabb?

Vedd le a dobot és hangosabb lesz :D

FordTom

• Guest
« Reply #61 on: 2008 December 28, 23:47:06 pm »
Valakinek jobb ha csendes de én nem tartozom közéjük! Majd ha idősebb leszek meg lesz család akkor lesz csend, addig is üvöltsön! Szóval kb 1000 km van a dobban és nekem igy halk! Hogy lehetne hangosabb?

hogy nézki a dobod? síma át menő úgy mond japán styleú mint a HD racing ovál henger alakú dobok? a paragi dobognak am. csak a hangja szép nem a hang ereje!  :) ha hangosítani akarod akkor van benne valami folytás szerű valami magyarúl ha le flexeled a dobodat akkor át kell hogy láss rajta az az át menő dob a közép dobot dobd ki a picsbe heréld ki a katalizátort aztán padló  ;D nálam hidegen síri csönd van de ha bemelegszik a motor meg a kipuff durrog meg nem lehet zenét hallgatni! / leömlőtől herélt katalizátor,no közép dob 50-es rendszer, HD racing henger alakú át menő dob/
« Last Edit: 2008 December 28, 23:49:36 pm by FordTom »

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #62 on: 2008 December 29, 02:00:11 am »

fúrd ki...
komolyra fordítva tudod nemtom mennyiért vetted azt a dobot. de egy dob önmagában hát hogy is mondjam: SZART SEM ÉR, ha hangról beszélünk. üvölthet egy dob, lehet hangos de RONDA a hangja, ha nincs mellette más, mint pl egy sportos motor, és egy teljes rendszer, ha szép hangot akarsz nem csak azt hogy üvöltsön a szomszéd anyázzon, én meg akinek tényleg technika van a géptető alatt kiröhögjelek, mikor meghallom a verdád, akkor érdemes elgondolkozni hogy mit és mennyiért. Az hogy van egy sportdob egy autón az gány megoldás. ha van egy sportrendszer, az már elfogadható, de ha van egy igényes erős sportos motor, amire egy rá való normális kipuffrendszer van építve az már dícsérendő. (és ebbe nem számít hogy mennyire hangos vagy nem hangos).

mellesleg csináld meg hangosra, ültetsd be bnődet magad mellé és menjetek le az autópályán Rijekába. szerintem hazaérsz és azonnal cserélnéd vissza, vagy nem mennél az autóval többet hosszú útra.

hogy nézki a dobod? síma át men? úgy mond japán styleú mint a HD racing ovál henger alakú dobok? a paragi dobognak am. csak a hangja szép nem a hang ereje!  :) ha hangosítani akarod akkor van benne valami folytás szer? valami magyarúl ha le flexeled a dobodat akkor át kell hogy láss rajta az az át men? dob a közép dobot dobd ki a picsbe heréld ki a katalizátort aztán padló  ;D nálam hidegen síri csönd van de ha bemelegszik a motor meg a kipuff durrog meg nem lehet zenét hallgatni! / leöml?t?l herélt katalizátor,no közép dob 50-es rendszer, HD racing henger alakú át men? dob/
tökmind1 hogy hogy néz ki a dob az csak a dizájn, a belseje adja a hangot. a hangszínét a dobnak és a hangerejét pár dolog határozza meg: 1. mennyire van kitömve üveggyapottal, 2. átmenő vagy sem, ha nem akkor hány és milyen elhelyezkedésűek a lamellák, 3. a perforált cső a dob belsejében.
FordTom: én a középdobot benne hagynám. meg is mondom hogy miért, a középdob feladata a közép és magas hangok felfogása, ill tompítása, ha nincs középdob, egy jó hátsódobbal se lesz szép hangja.
mellesleg neked milyen motor is van benne? 1.4? arra bőven elég lenne egy 45-ös rendszer is. sok neki az az 50-es szerintem, az az 1.6-nak a maximális méret amit szerintem rá szabad tenni. dizájnba nem szólok bele, az mindenkinek a saját dolga, de személyesen ha nem tetszik fikázom de az ő véleményét is meghallgatom. :P ennyi :P kat nekem sincs benne, nem is feltétlen kell, de az nagy tévedés hogy attól hogy van szarabb az autó. főlen nem a hangja, ha arra megy valaki.

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #63 on: 2008 December 29, 11:00:59 am »
 ;D Majd kiötlök valamit! De az biztos hogy nem igénytelen lesz! Azért kösz

FordTom

• Guest
« Reply #64 on: 2008 December 29, 11:57:35 am »
igaz hogy nagyon ritkán hallom kívűlről de mikor sikerűl hallanom akkor el****t jó hangja van  8) nekem tetszik az a lényeg  ;D

Offline bull84

• A mester
« Reply #65 on: 2008 December 30, 10:44:22 am »
igaz hogy nagyon ritkán hallom kívűlről de mikor sikerűl hallanom akkor el****t jó hangja van  8) nekem tetszik az a lényeg  ;D
Engem is az érdekel hogy nekem tetszen!
A szomszéd meg nem érdekel, és se szólok neki a mikor vasárnap 07:00-kor flexel a barom!
Én meg este megyek haza! :laugh:

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #66 on: 2008 December 30, 13:11:17 pm »
srácok olvassatok a hülyeség mögött :D komolyan az autó TECHNIKA, szerintem egy szép hangú, szépen kinéző verda röhejes ha nem megy.... amikor az (még egyelőre) én többszínű nem épp szépségversenydíjas gépem nagyon csúnyán helyben hagyja lámpánál, autópályán városban mindenhol. általában csak a turbós gépek vernek el, vagy az igazán nagy ccm-es autók tudnak még. és őszintén én ha szép az autóm arra is büszke akarok lenni hogy megy is. :D nem csak optikai a tuning ;) remélem értitek az én álláspontomat. A technikai tuning sokba kerül meg sok osztás szorzás megy, hogy mit hogyan lehet megcsinálni, de ez a szép benne, ez nem csak annyi hogy húúdeszíp krómcsík meg éndzsel ájsz lámpa, vegyük meg drágán és rakjuk be és mekkora autotunerek vagyunk. (nem célzok senkire még mielőtt magára venné bárki is, csak véleményt nyilvánítok :P de ha valaki mégis magára ismerne, az csak a véletlen műve, de elgondolkozhat azért :D ), nekem a tecnikai tuning elég jól áll (bár még messze nincs kész, és asszhem sosem lesz  ::) ), szal lassan kezdődhet az optikai tuning. szerintem ez az értelmes sorrend. megjegyzem én sem vagyok milliomos, egyetemista vagyok, tehát nincs túl sok pénzem, de amit csillivilli cuccokra költenék inkább komolyabb technikai cuccokra költöm el. ;)

Offline bull84

• A mester
« Reply #67 on: 2008 December 30, 16:27:45 pm »
persze mindenkinek más az álláspontja!
Én szeretném hogy szépen morogjon a kipufogó és szép legyen az autó! Versenyezni nem szoktam azt meghagyom azoknak akik a pályán menne és ott lehet!Én egyvalamit tartok szemelött hogy nekem tetsszen az autóm! Ja és persze műszakilag se hagyjon kívánnivalót maga után!
« Last Edit: 2008 December 31, 19:39:55 pm by viktorwrz »

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #68 on: 2009 January 05, 17:28:06 pm »
Sziasztok!!

Nekem olyan kérdésem van/lenne, h milyen kipufogó dobot ajánlanátok? A középdobom szerencsére vadi új, a hátsó még elketyeg, de szeretnék egy ovális végű dobot hátulra. Nem szeretném, h rohadt mély hangja legyen, mert nyaranta elég sokat autópályázok, meg eleve sokat közlekedek az autóval. Főleg a megjelenésén szeretnék dobni vele. (!semmi teljesítmény tuning vagy hasonló!)

AniBaba

• Guest
« Reply #69 on: 2009 January 05, 17:39:21 pm »
Ha csak a magad kedvére szeretnél látványt, akkor lehet érdemes egy gyári dob rá, és valami igényes, szép kipufogóvéget feltenni. Nekem is gyári dob volt rajta idáig, egy szolid, egyszerű krómvéggel, de nagyon jól állt neki.

Nem volt hangos, nem bőgött (csak miután szétrohadt a dob :P), és nekem pl. rohadtul tetszett.

Offline bull84

• A mester
« Reply #70 on: 2009 January 05, 17:54:18 pm »
Nekem most Paragi van fent nem túl hangos de igényes! Mellesleg az ára is egész jó

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #71 on: 2009 January 05, 19:46:13 pm »
gyári + krómvég, vagy elmész kipuffoshoz (pl dinamit, oda van klubkedvezmény is ha jól tom), és ott csinálnak neked olyan hátsó dobot amilyent akarsz. nem csak sportdobod, hanem igazán szép szolídat is. ;)

Offline bull84

• A mester
« Reply #72 on: 2009 January 24, 12:45:44 pm »
Létezik olyan hogy valaki felrak egy sportdobot (középdob katalizátor van)  és  az kirántja a hengerb?l a még el nem égett üzemanyagot? Azért lenne bezinszagú az autó! Ezt a dolgot szerel?nél hallottam de kicsit kételkedem!?

AniBaba

• Guest
« Reply #73 on: 2009 January 24, 13:18:16 pm »
Szerintem benzinszag akkor lehet, ha nem ég el rendesen a benzin az égéstérben, és már a kipuff-rendszerbe is bejut. Csak akkor tud benzint "kiszippantani", ha már nyit a kipuff-szelep.
Vagy simán kartergázt érzel.

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #74 on: 2009 January 24, 13:48:59 pm »
A dolog elviekben létezik.
Az injektor.hu-n olvastam róla részletesen,és érvekkel alátámasztva.Be is akartam linkelni,de az oldal nem érhető el pillanatnyilag:(
A lényege az,hogy a nyitott dob miatti lecsökkent ellennyomás miatt- mivel a kipufogásnál részben nyitva a szívószelep is-előfordulhat,hogy a kipufogóba emiatt kis mennyiségű elégetlen benzin kerül.Ezt a tényt igazából annak kapcsán írták le,hogy általában nem hoz erőnövekedést egy sima sportdob,az említett dolog miatt(mivel az elégetlen benzinből nem lesz teljesítmény).Elviekben lehet emiatt benzinszag,de én az enyémen meg az ismerőseim autóján sem tapasztaltam. :icon_salut: :thumbsup:
« Last Edit: 2009 January 24, 13:54:23 pm by lacccus »
Minden ami autĂł hifi!:)