Sziasztok!
MK3 1.6 CVH XR2i katalizátoros, adott az alapjárati probléma. Ezt kiküszöbölve már kipróbáltam pár dolgot (karter csövek,szelepfedél tisztítás,levegőszűrő,lambda lehúzás,csatlakozók tisztítása,akksi lehúzás, "csodaszer" alkalmazás,pillangószelep tisztítás, gyertyák jók(ugyan nem a gyári előírt van benne hanem NGK R a számra nem emlékszem,gyújtókábelek jók.
A konkrét gond az hogy beindítva az alapjárat 1200 fordulat, van hogy lemegy 1000-re ,de 1500 is előfordul.(nem a fordulatszámmérő rossz)
1 hónapja lassan,hogy megvan az autó,és azóta játszom vele kb. Kezd már lassan az őrületbe kergetni. Emellett a fogyasztásom 2000-es fordulatnál felváltásokkal is 10Liter fölött. Hidegen gázadásra kicsit visszaesik a fordulat és ezután egyet rántva pörög fel. Melegen meg azt tapasztalom,hogy egyszer teljesen szépen és jól felpörögve húz,aztán gondol egyet és lomhább lesz. Nem reagál egyből a gázadásra és nem ugyanolyan intenzitással. Tegnap viszont feltűnt ,ha 3-szor 4-szer rálépek a fékre gyorsan egymás után állóhelyzetben akkor az 1200-as fordulatról felmegy 1500-ra !! Ez számomra érthetetlen így nem 1x próbáltam ki és mindannyiszor ezt csinálja.
Ezek alapján szeretném kérni a segítségeteket,vagy esetleg ötleteket. Tudom,hogy sok mindenki panaszolja az alapjáratát, de ez a fékes dolog biztos utal valami konkrét hibára... Előre is köszönöm.