Author Topic: Hőmérő  (Read 13155 times)

hildes

• Guest
Hőmérő
« on: 2008 October 20, 07:26:11 am »
Sziasztok!

Van egy 2006 októberi 1,4 tdci Fiestám. Sajnos nincs benne gyári külső hőmérő. Tudja valaki, hogyan lehetne bele szerkeszteni? Gondolom a hőmérséklet jeladóhoz oda van kábalezve, csak meg kéne találn hova, után a fed. kompot felokosítani és már működne is.

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
Re: Hőmérő
« Reply #1 on: 2008 October 20, 17:52:51 pm »
Szia!

Szerintem, ha már megcsinálta volna valaki, akkor biztos itt lenne egy leírás róla.

rgida

• Guest
« Reply #2 on: 2008 December 30, 17:47:24 pm »
Nem találtam jobb helyet,így ide írok.
Azt oké hogy nincs külső hőmérséklet kijelzésem,de a kezelési szerint kéne lenni egy un."fagyjelzőnek"ami 4-1 C között sárgán 1 C alatt pedig pirosan világít.De nem találom.Vagy ez sincs minden modellben?(MK-7, 1.4 Fresh Plus)

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #3 on: 2008 December 30, 21:29:44 pm »
Szia!

Tudtommal a Fresh Plus felszereltség nem tartalmaz ilyen "extrát". Legalábbis nekem se jelez semmit.

rgida

• Guest
« Reply #4 on: 2008 December 31, 07:47:08 am »
Kösz a választ.
Sajnos volt egy ilyen sejtésem.Szomorú hogy ez is extrának számít.vennem kell egy jobban kinéző autós hőmérőt. :-[

Offline kobold79

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +45/-0
« Reply #5 on: 2008 December 31, 11:29:25 am »
 Ezt csak a nagy kijelzős km órára lehet feltanitani.Tudtom szerint mindegyik modelben ki van vezetékelve.  Csak a hőmérőt sporolják ki. Ha tudsz ilyet venni akár újat, akár bontóttat. Ősszedugod a két stekkert és már csak fel kell tanitani az extradobozt!
kobold

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
« Reply #6 on: 2009 January 10, 19:48:57 pm »
Meg kell mondjam, hogy én nem békéltem meg ezzel az információval túl könnyen. A márkaszervízben kötötték az ebet a karóhoz, hogy ez csak fedcompos autóban működik. Mondom itt a kézikönyv, ebben nincs ilyen megkötés.

Levélváltás többször a Ford Magyarországgal, eredménye az, hogy nincs csak fedcomposoknál. Mondom kézikönyv? Ez akkor fogyasztó megtévesztése?

Ráadásul ha a vásárlásnál szól az érétkesítő, hogy célszerű még 20-30 eFt-ot a gépre szánni mert ... akkor biztosan nem kell sokáig győzködnie.

Ott hagytam abba az ügyet, amikor már azon gondolkoztam hogy a fogyasztóvédelemhez fordulok. Erre nekem nincs időm és energiám.

A szervízzel megbeszéltem, hogy utánnanéznek egy utólagos megoldásnak. Fél éve már biztosan van, ha nem több, hogy a válaszukra várok. Minden esetre nem valószínű -szervízelés miatt is- hogy idén is hozzájuk vigyem a verdát.

Minden esetre vettem bele egy "szép" :-\ hőmérőt, ami csak belső, de legalább színben passzol.

rgida

• Guest
« Reply #7 on: 2009 January 11, 08:01:29 am »
Ha megyek az autóért rákérdezek én is,hogy van e valami utólagos megoldás erre.De  persze az időt azt gombnyomásra a km óra kijelzőjén is mutatja.Ami szerintem tök felesleges.

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
« Reply #8 on: 2009 January 11, 18:15:27 pm »
Arra a gombra már rég rákötöttem a nitrót  :laugh:

rgida

• Guest
« Reply #9 on: 2009 January 11, 19:52:15 pm »
Kiráááály!!!A bekötési rajzot légyszi küld el nekem is!!! ;D ;D ;D ;D

petro.peter

• Guest
« Reply #10 on: 2009 January 23, 13:49:26 pm »
Szisztok!
Vettem egy utólag beszerelhető hőmérőt, és a segítségeteket szeretném kérni, hogy a külső jeladót hová tegyem, hogy ne mutasson extrém hőmérsékletet és ne is keljen össze furkálni az egész autót.
ui.: mk6- ba szeretném bele barkácsolni
köszi a segítséget

rgida

• Guest
« Reply #11 on: 2009 January 23, 18:43:08 pm »
Nemrég olvastam valahol hogy a külső tükörházba szokták rakni.De volt aki az ajtóküszöbhöz rögzítette vhogy.

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #12 on: 2009 January 23, 19:42:40 pm »
Szisztok!
Vettem egy utólag beszerelhető hőmérőt, és a segítségeteket szeretném kérni, hogy a külső jeladót hová tegyem, hogy ne mutasson extrém hőmérsékletet és ne is keljen össze furkálni az egész autót.
ui.: mk6- ba szeretném bele barkácsolni
köszi a segítséget

autó aljára, a kipufftól messzebb, de ne is a szélére.

petro.peter

• Guest
« Reply #13 on: 2009 January 24, 11:51:29 am »
Köszi a segítséget mindenkinek ma megnézem meddig ér el a kábel és megpróbálom meg szakérteni.
Szerintetek bele toldhatok ha rövid és nem ér el addig ameddig én szeretném?

Offline ivigh

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #14 on: 2009 January 26, 17:57:04 pm »
Sziasztok, én is hőmérő megoldáson gondolkodtam, a német Fiesta Klub fórumán találtam az alábbi két lehetőséget. Az egyiket a Conrad-Electronic árulja,
http://www.conrad.de/Auto/rds_digital_thermometer-36.sap a leírás szerint a kis dobozt a rádió mögött helyezik el az antenna kábelen a rádióhoz csatlakoztatva. Az RDS képes rádió egy bizonyos frekvencián (108,00 Mhz ?) a kijelzőn megjeleníti a külső és a belső szenzor által továbbított jelet, a hőmérsékletet.
Előnye, hogy nem kell kijelző, hátránya pedig, vagy rádiót hallgatsz, vagy a hőmérőt nézed, mert a kettő együtt nem megy.
Ennek kiküszöbölésére írta az egyik fórumozó, az ő általa kínált megoldást.
http://www.barsoi-bus.de/html/thermometer/index.htm Ez egy profi megoldásnak tűnik (háttérszín piros/zöld) a fagyveszélyre figyelmeztető sárga LED beállítható. Gondolom, hány °C-on kérjük a riasztást.