Author Topic: Elveszett kulcs.  (Read 35007 times)

Dodó

• Guest
Elveszett kulcs.
« on: 2008 October 01, 21:10:32 pm »
Sziasztok! Szerintetek ha elveszik az egyik kulcs(nem távirányitós),akkor annak a pótlására milyen lehetőség van? Aki tud segiteni ezügyben kérem válaszoljon. Köszönöm!!

Amadeusboy

• Guest
Re: Elveszett kulcs.
« Reply #1 on: 2008 October 01, 21:16:46 pm »
Sziasztok! Szerintetek ha elveszik az egyik kulcs(nem távirányitós),akkor annak a pótlására milyen lehetőség van? Aki tud segiteni ezügyben kérem válaszoljon. Köszönöm!!

Újat veszel a fordnál és "beprogramozod". Ha van kézi könyved akkor abban leírják hogyan kell...

Dodó

• Guest
« Reply #2 on: 2008 October 01, 21:22:08 pm »
Szia! Köszi a gyors választ! Amúgy a pótkulcson van valami gyári szám ami ilyen gumilapocskán van ráfüzve. Lehet,hogy az alapján rendelik meg? De lehet,hogy hülyeség. Csak az immobilizer miatt gondolom.

Amadeusboy

• Guest
« Reply #3 on: 2008 October 01, 21:24:38 pm »
Szia! Köszi a gyors választ! Amúgy a pótkulcson van valami gyári szám ami ilyen gumilapocskán van ráfüzve. Lehet,hogy az alapján rendelik meg? De lehet,hogy hülyeség. Csak az immobilizer miatt gondolom.

Nem...az indításgátlót kódját saját magad is be tudod programozni a kulcsba a zárban való elforgatás és gyújtás kapcsolás kombinációjával,de most nem tudom fejből,hogy mi a sorrend...

Dodó

• Guest
« Reply #4 on: 2008 October 01, 21:27:30 pm »
Hm. Én tök hülye vagyok ehhez. De van könyv hozzá,majd azt is megnézem. még mindig reménykedek,hogy előkerül. Soha nem hagytam még el kulcsot! :(

Amadeusboy

• Guest
« Reply #5 on: 2008 October 01, 21:44:26 pm »
Hm. Én tök hülye vagyok ehhez. De van könyv hozzá,majd azt is megnézem. még mindig reménykedek,hogy előkerül. Soha nem hagytam még el kulcsot! :(

sok sikert

RyAn

• Guest
« Reply #6 on: 2008 October 02, 06:02:25 am »
azt hiszem volt erröl valahol szó és az a kod a kulcs recéit takarja!

ha már csak ezt viszed be letudják gyártani a kulcsot vagymi  :-\

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #7 on: 2008 October 02, 10:40:37 am »
azt hiszem volt erröl valahol szó és az a kod a kulcs recéit takarja!

ha már csak ezt viszed be letudják gyártani a kulcsot vagymi  :-\
Vagyis a mechanikus részét. De az autót nem fogja elindítani.  :(

Nem...az indításgátlót kódját saját magad is be tudod programozni a kulcsba a zárban való elforgatás és gyújtás kapcsolás kombinációjával,de most nem tudom fejből,hogy mi a sorrend...

Az elektronikus aktiválás a használati utasításban van leírva, de csak akkor működik, ha az embernek van két olyan kulcsa, amit ismer az immobilizer.
Ha kettőből egyet elvesztettél, akkor csak a szervíz tudja a kireszelt új kulcsot aktiválni.  :(
« Last Edit: 2008 October 02, 10:45:15 am by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Offline Xerxes

• Xerxes, A Tiszteletbeli
  • Segített?: +8/-1
« Reply #8 on: 2008 October 02, 13:26:58 pm »
Nem tudom cascos-e a verda,ha igen jobb ha tudod a biztosító lopás esetén először a gyári kulcsokat fogja kérni! Ez esetben célszerű valamilyen egyébb lopásgátló eszköz beszerzése.

Dodó

• Guest
« Reply #9 on: 2008 October 02, 14:42:57 pm »
Tehát a legjobb az ha az ember még akkor beszerez egy 3. kulcsot amig még semmi probléma nincs!? Merthogy két gyári kulcs kell a harmadik aktiválásához!! Ez érdekes!

Dodó

• Guest
« Reply #10 on: 2008 October 02, 14:54:00 pm »
Amúgy felhivtam a fordot és érdeklődtem a pótkulcs ügyében. Azt mondta a srác,hogy a nyers kulcs magában csak 7-8ezer forint. Plusz még amiért aktiválják a szervizben,vagy mit csinálnak vele. Azt mondta max 20ezerben megáll!! :-X Mi bajom volt a 20 éves kis fityómmal??? ;D Hoz 500 forint lenne!! ;D

sztrakk9

• Guest
« Reply #11 on: 2008 October 02, 18:00:14 pm »
Ez a kódolás dolog otthon is megoldható nem kell érte súlyos pénzezek kiadni!

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #12 on: 2008 October 02, 22:47:23 pm »
gyárilag elvileg a fordokhoz 3 kulcs jár. 2db sima kulcs, és egy mesterkulcs. (legalábbis 2000-ig biztos így volt), a mesterkulccsal lehet programozni a többi immo-s kulcsot. igen a nyers ford kulcs (immo-s) 6-8e HUF, plusz a másolás, szal 8-10e + amennyiért beprogramozzák ha nincs meg a mesterkulcs.

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #13 on: 2008 October 02, 23:37:40 pm »
gyárilag elvileg a fordokhoz 3 kulcs jár. 2db sima kulcs, és egy mesterkulcs. (legalábbis 2000-ig biztos így volt), a mesterkulccsal lehet programozni a többi immo-s kulcsot. igen a nyers ford kulcs (immo-s) 6-8e HUF, plusz a másolás, szal 8-10e + amennyiért beprogramozzák ha nincs meg a mesterkulcs.

Új fiestához 2 kulcs jár...  ???

szerk: mármint MK7-eshez

sztrakk9

• Guest
« Reply #14 on: 2008 October 03, 08:15:40 am »
Már csak 2 kulcs jár hozzá. de még 8 at hozzá lehet kódolni,  meg lehet törölni az összes kódolást is.
Ezt a nagykönyvben olvastam.