Author Topic: MK8-ról amit előtte és a tesztek alatt mondtunk  (Read 105132 times)

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
mk8
« Reply #120 on: 2009 January 12, 07:50:35 am »
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

Offline scampi

• Az öreg róka
  • Segített?: +14/-7
Re: mk8
« Reply #121 on: 2009 January 12, 08:39:29 am »
Szép szép de nem tudnám kihasználni a - szépségét - :)

Nos ha már itt tartunk, azért vettem meg ezt a kis fiesta van-t mert ez volt éppen :) de idő közben megszerettem. Az MK8 al félnék felállni egy nagyobb padkára, a régivel ezt néha fékezés nélkül is meg merem tenni :D

A szépsége elhomájosulna a napi átlag 150km től mert idő a tisztogatásra semmi ugye, pedig itt van mit bőven! A mostani tisztogatás kiterjed egy No1.es programra - legolcsóbb- bármelyik kútnál. Valamint néha engedek egy kis kereszthuzatot - kinyitom a két első ajtót - :))

Igazából garásban - fűtött!! - csill vill, szombaton beül a család reggel 9 kor majd 1/2 10 kor kiszáll, erre tökéletes, de mindennapi használatra ezek az autók sajnos nem jók, és itt nem csak az MK8 ra gondolok hanem a vele azonos kategóriában lévő gyönyörű vonalvezetésü autókra. Szerintem a fiesta egy nagyot vesztett és ezt úgy hívják, hogy egyszerűség! Bonyolult de szép formák szépen mutatnak a szalonokban de kevésbé szépen a csepeli vas és fémöntöde előtt :) óriásit teljesítenek a tesztpályákon - egy réteg nikecell egy réteg bitumen 10 szer megismételve :DD - de a mindennapi használatban ez másképpen néz ki. Ha ténylegesen autózunk akkor hamar rádöbbenünk, hogy ez nem egyszerü dolog. Minden alkalommal előjöhet egy kis zörgés egy kis ez meg az, marad a halandónak a szervíz - 8400ft / óra stb -. Otthon a kertben emelőn meg szintén csúnyán mutatna az a gyönyörű kaszni. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez egy rossz autó csak azt hogy nem lenne szívem az itthoni körülmények, útviszonyok valamint morál-nak kitenni, mert csúnyán mutat a lökhárítóján a karc :))

Na kitomboltam magam és várom hogy visszaülhessek az enyémbe :D

rgida

• Guest
« Reply #122 on: 2009 January 12, 09:01:59 am »
Nekem egyszerűen nem tetszik.Túl modern a formavezetése,nincs semmi "autó formája".Az MK7 sokkal szebb,bár igazából az ára miatt választottam azt.Autókban nem szeretem a gömbölyített,modern formákat.Sorry.

Offline TomiFiu

• Látott már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #123 on: 2009 January 12, 16:01:23 pm »
Nos a hétvégén volt egy összehasonlító teszt a TV-be. Ott elég korrektül megnézte az elődöt és az utódot és az egyik negatívum az újban az volt, hogy kényelmetlen hátul ülni. A térdek hozzáérnek az első üléshez, a fejnél lefele halad meredeken a tető és majdnem hogy lekócolja a fejét egy magasabb ember. Nos pont az ilyen dologra figyeltem mikor kocsivétel előtt voltam. Tehát hogy hátul is embernek való hely legyen. Ezt most elvesztette az új Fiesta.
A formai világát tekintve: a külsővel nekem annyira nincs bajom, sokkal inkább a belső az ami nem tetszik. A közép konzol egyenesen gáz. Olyan mint egy ufo.. Régebben lehetett ilyen formájú HiFi-t kapni, na arra emlékeztet.

Viszont amit irigylek belőle az a jóval erősebb motor. 92 pacis 1.4 literes benya motorral.
Na az mindenképpen kellene.
« Last Edit: 2009 January 12, 16:22:48 pm by TomiFiu »

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #124 on: 2009 January 12, 16:15:37 pm »
nekem a beltér pont tetszik, hátul tényleg kényelmetlen, de mit várunk egy kisautótól. (nekem a cabrioban nagyobb hely van...), kívülről szép, de sajnálom hogy nem eredeti, hanem francia autókból van mixelve.

AniBaba

• Guest
« Reply #125 on: 2009 January 12, 21:22:25 pm »
Sztem hasonlít a Mazda 2-re.
Egyébként szép-szép, de én is túlságosan félteném (mondjuk mostanit sem ütöm-vágom). Olyan, mint egy kis ékszerdoboz, talán túl giccses.
Mellékesen a "hogy férnek el hátul kérdés"...asszony mögött kényelmesen elférnek, mögöttem nem, mert nagyon hátratolom az ülést. De csak ezért nem fogok Mondit, vagy Scorpiot venni.

FordTom

• Guest
« Reply #126 on: 2009 January 19, 11:24:55 am »
http://totalcar.hu/magazin/hirek/?main:2008.11.18.&369517 Fiesta Sedan szerintem ebben azért nagyobb lehet hátúl a fejtér :)

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
« Reply #127 on: 2009 January 19, 21:38:56 pm »
Őszintén szólva,nekem ez jobban tetszik,mint az európai MK8!! :notworthy:
Nekem az a bajom vele,hogy túlságosan széttagolt a kasztnija.ez a kínai piacra szánt modell,valahogy egységesebb.Nagyon tetszik :P :)
Minden ami autĂł hifi!:)

Offline sdavid

• A mester
  • Segített?: +60/-23
« Reply #128 on: 2009 January 19, 21:46:21 pm »
Nekem is jobban bejön. Ránézésre hasonlít az új Mondeora. Nem mondanám rá, hogy Fiesta....

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #129 on: 2009 January 19, 22:37:33 pm »
Nekem is jobban bejön. Ránézésre hasonlít az új Mondeora. Nem mondanám rá, hogy Fiesta....
mini mondeo :D

rgida

• Guest
« Reply #130 on: 2009 January 20, 16:57:55 pm »
Az eleje Fiesta,a hátulja Mondeo.Biztos maradt a gyárban egy egy fél mindkettőből! ;D és összerakták ;D
De jobban tetszik ez a változat.

Andris

• Guest
« Reply #131 on: 2009 January 23, 08:30:59 am »
Ez meg mi? Az új mondi 90 fokos mosás után?

rgida

• Guest
« Reply #132 on: 2009 February 11, 12:28:39 pm »
Ma vezettem egy új Fiesta tesztautót(1.4 diesel),Water Edition(erről később :D).
Ami elsőre tetszett az az volt, hogy távirányítós nyitásra automatikusan nyílott a külső tükör.Gondolom ez felszereltségtől függ.Aztán beülve már nem sok minden fogott meg.A kormánykerék elég vékonykának tűnt,a belső műanyagok elég lehangolóak( színben,minőségben és kialakításban).Viszont vezetni kellemes,nyomatékos, jó a váltója,és a fék fog mint állat.Tetszik a viszonylag nagy külső tükör,viszont nagy az A és C oszlop holttere.Hátra a kilátás se túl jó.A kezelőszervek érdekesen vannak kitalálva(szellőzés,fűtés első pillantásra nem egyértelmű,az audio rendszer kinézete szörnyű,a tompított fény kapcsolója totál takarásban van).Viszont még egyszer mondom: Mégis valahogy kellemes vezetni.
Water Edition: Miután visszaértünk a szalonba,kiszállásnál vettük észre,hogy az anyósülés előtt/alatt a szőnyeg tocsog a vízben.Valahol beázott az elmúlt esős napokban!!!

Offline Kuti

• Lacos
  • A mester
  • Segített?: +33/-4
« Reply #133 on: 2009 February 11, 14:35:12 pm »
Water Edition: Kemény! 8)
Astra vagy Fiesta!?
ui.: Saját helyesírási hibáimért előre kérek elnézést! :D

Offline Xerxes

• Xerxes, A Tiszteletbeli
  • Segített?: +8/-1
Re: MK8-ról amit előtte és a tesztek alatt mondtunk
« Reply #134 on: 2009 February 26, 13:32:05 pm »
Ha jól láttam az előzetest vasárnap 12.35-ös kezdettel Mk8 teszt várható Viasat 3-jóvoltából. (Start)