De amikor tele tankoltam, olyan gyorsan billent lefelé a szintjelző, hogy most járok 396 km-nél, de már erősen pirosban vagyok.
Üdv!
Nekem is ilyen motorom, és kocsim van. Idestova másfél éve nálam van. Én mindig tele tankolom.
Tapasztalataim: Használattól függően 5,5-8 litert tud fogyasztani. Mindez függ az évszaktól, és természetesen a lábad hosszától
. Miután hozzám került, próbálgattam, hogy mit tud, és mennyit fogyaszt. Teletankoltam, és hadd szóljon. Ha pörgettem mindig 4000-ig, akkor evett meg majdnem 8 litert, ha pedig nem hajtom csak max 3000-ig, de rövid távon már 2000-nél feljebb kapcsolok, akkor 6 liter alá lehet szorítani simán a fogyasztást. A rekordom 5,5 liter, autópályán. Mindezek a dolgok igazak jó motorállapot esetén. Nekem szoktak gondjaim lenni a CFI potméterrel. Idén vettem, és már most nem ad ki jó értékeket. Ez azt eredményezi, hogy magasabb az alapjáratom, és az is ingadozó, valamint gázadáskor nem mindig indul meg, hanem picit megtorpan. Sőt, hidegen lefulladásra is hajlamos.
Egy teli tankkal (használattól függően) 550-600km tudok elmeni. A maximum tankolásom 40 liter volt, a 42 literes tankba
.
Ha igaz, hogy pirosban vagy, és még mész 50km-t, tankolsz 36 liter körül, akkor kb. 8liter jön ki, ami nem sok, csak hosszú a lábad
.
Jah, és még egy fogyasztásnövelő tényező: téli gumi!!!! Fél litert simán dob felfelé
.
Remélem megnyugtattalak.
Krisz_The_Zerg