Sziasztok!
Akkor mesélek: szeptember 4. összetört az autó. Ma november 7. Még mindig semmi. És ez nem vicc.
A biztosítós ügyet legközelebb részletezem. Horror! KÖBE-sek meneküljetek, amerre csak láttok, lehetőleg az Allianz felé vegyétek az irányt!
Jelen helyzet: cirka 62 nap után sikerült a rendőrségnek a határozatot megszülnie. Na és mi van benne?
Elég meglepő, engem mélységesen felháborított. Persze, akinek esetleg volt már ügye és volt rendőr ismerőse, talán nem fog meglepődni.
Természetesen le van írva a történet, hogy nem én vagyok a hibás stb. stb. A fiatalkorú károkozót figyelmeztetésben!!! részesítették. Leírják, hogy 129 ezer Ft-ig bírságolható lenne, de nem, mivel súlyosan megsérült, nincs önálló keresete. Holnap akár már felülhet a következő motorjára....
Inkább nem dühöngök, beletörődök. Ebben csak az a legborzasztóbb, hogy a barátnőmet még azért is megbűntették, mert nem volt világítás a biciklijén... Mi a tanulság? Ha 17 év alatti vagy, van egy motorod, bármit csinálhatsz, bárkinek nekimehetsz, összetörhetsz trabantot, bmw-t, nem számít. Kicsit elmarasztalnak és kész. Ennyi. Kocsid van? Nincs köteleződ? Bünti. Túllépted a megengedett sebességet? Bünti. Balesetet okoztál? Bünti.
Nagy harcok, panasztétel és minden más árán gazdasági totálkáros lett az autó. Na, mindenhogy bukta az egész. Mivel van rajta hitel. És hogy mindezt ki fizeti meg? Hát én. Hogy plusz 3 órát elvesz az életemből az autónélküli élet? Kit érdekel? Hogy egy 16 éves srác miatt kiszállt az ablakon közel 1 millió? Hm?
Most, hogy megvan a rendőrségi határozat, a bank és a biztosító elkezdi egymással rendezni a dolgokat, így talán 3-4 hét múlva lesz valami.
Amúgy meg: senki ne hagyja annyiban a dolgokat. Ugyanis 2 hónapos interneten való kutakodásom eredménye folytán találtam egy törvényt, ami minket, károsultakat véd. Nem szabad belenyugodni semmibe. Ha perre kell vinni, hát legyen. Többek között én is olyan ember vagyok, akinek számít 300-700 ezer Ft. Akár 3 év múlva is. Várok, türelmesen. Közben lélekben búcsúzom az autómtól
Annamari
Annamari! Neked mi lett a vége a sztorinak?
Hogy szálltál ki a kocsidból?