Author Topic: Pótkerék alatt áll a víz  (Read 3401 times)

ferpetee

• Guest
Pótkerék alatt áll a víz
« on: 2010 August 07, 22:00:50 pm »
Sziasztok!
2003-as a Fiestám és öt éve van nálam. Nemrég észrevettem, hogy a pótkerék alatt áll a víz. Kitöröltem, megszárítottam. Nem is volt gond vele, de most a héten megint nagy viharok voltak és ma néztem megint állt az aljában a víz. Hátulja törve még nem volt, mostanában izzócsere miatt lámpák nem voltak szétszedve. Öt éve van nálam eddig nem volt gond vele. Amikor ma felnyitottam az ajtót akkor a zár alatt volt egy kis vízfolt és a kárpit lökhárító felöli része mintha nedves lett volna és a pótkerék alatt állt a víz.
Olvastam máshol, hogy a kiegészító féklámpa tömítésnél szivárgott be valakinél a víz.
Nálam még sohasem volt ehhez hozzányúlva. Tönkremehet a tömítés akkor is ha nincs piszkálva?
Járt már így valaki?

TomeeFiesta

• Guest
Re: Pótkerék alatt áll a víz
« Reply #1 on: 2010 August 08, 07:41:34 am »
esetleg ilyen "vak" dugó ami víz leeresztő lehet... keress olyat azok szokták elengedni magukat!

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #2 on: 2010 August 08, 09:00:21 am »
minden lámpa tömítése is simán tönkremehet csak az időtől is.

muslica

• Guest
« Reply #3 on: 2010 August 22, 12:35:53 pm »
Hali,

nekem is a pótféklámpánál ázik be. A márkakereskedésben minden évben "megcsinálták" és akkor kb egy hónapig jó is volt. Most megint beázik.

ferpetee

• Guest
« Reply #4 on: 2010 August 27, 08:25:32 am »
2 hete körbeszigetelőszalagoztam a pótféklámpát és azóta nem látok benn vizet, ezért lehet, hogy ott a gond. Lehet bele kapni oda tömítést? Mit lehet csinálni vele? A márkaszervízben mit csináltak vele? Csak azért kérdem, hogy ne úgy javítsam meg.