Sziasztok!
Ha olvassa egy villamos ember, akkor megköszönném a segítséget.
Vettem egy MK6-os (dudoros lámpás) fiesta-t. Van benne központi zár, de csak kulccsal működik, mivel csak a pótkulcsot kaptam meg a kocsihoz, a távkapcsolósat nem. Találtam univerzális központizár vezérlő modult, ami NO/NC/COM kimenetes.
Szeretném beszerelni, azonban a rajz, ami van hozzá, nem teljesen egyértelmű, ezért van egy pár kérdésem:
- kilámpáztam az ajtókhoz menő vezetékeket, megvan, hogy melyik a záró, melyik a nyitó szál. Erre kell rákötnöm a zárvezérlőt, vagy a vezetőoldali ajtóból kijövő 3 vékonyabb ér valamelyikére ? (ezek lennének a vezérlő szálak?
)
- pozitív, negatív, vagy pozitív-negatív triggeresnek számít a zárrendszer (különböző bekötés van a rajzon)
- le kell húzni a központizár csatlakozóját a műszerfal alatt lévő csatlakozóról, vagy rajta kell hagyni?
- próbalámpa szerint mind a záró, mind a nyitó éren testpotenciál van, csak a nyitás/zárás idejére megy pozitívba. Ez nekem azt jelenti hogy pozitiv triggeres. Jól gondolom?
- mivel nem találtam kapcsolási rajzot a zárakról (és nem akarom kiveretni a biztosítékokat), ezért az utolsó kérdés: A testpotenciált csak a zármotor ellenállásán keresztül látom a próbalámpán, vagy direktben testre vannak kötve ezek a szálak, ami zárás/nyitás idején megszűnik?
Előre is köszönöm ha valaki válaszolni tud
Kako
Ilyen bekötési rajz van hozzá:
http://imageshack.us/m/88/3750/wireingdiagram2.jpg