Author Topic: Digit klíma kattogása  (Read 3528 times)

npetike

• Guest
Digit klíma kattogása
« on: 2011 May 30, 20:24:06 pm »
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni tőletek. 2008-as fifi, 1.4 benzines digit klímával. Gáztöltés, klímahűtő tisztítás és gombátlanítás után előjött az a fura jelenség, hogy amikor megy a klíma, a kompresszor kapcsolgatásán kívül hallok egy folyamatos kattogást. Ez alapjáraton 20-40 mp-enként csinálja. Menet közben gázadáskor bizonyos ford szám elérésekor kattanás majd amikor lelépek a pedálról akkor megint kattan. Kissé őrületbe kerget. A legjobban ilyen relészerű kattanásra hasonlít. Próbáltam a biztosíték és relédobozt szemügyre venni a kesztyűtartó mögött, megmozgattam a reléket is. De mintha nem onnan jönne a hang. A klíma tökéletesen működik. Telefonon érdeklődtem a márkaszervízben ahol töltötték hogy ez mégis mitől lehet, persze a szokásos duma hogy ez természetes jelenség bla bla. Elmentem klímáshoz aki megnézte és szerinte a digitklímát kellene "újratanítani" mert szerinte valamelyik motor nem érzékeli rendesen a végállást és emiatt kattoghat.
Ha esetleg valaki tudna tanácsot adni, vagy esetleg egy olyan szerelőt ajánlani aki érdemben tudna ezzel kezdeni valamit azt nagyon megköszönném.
üdv

Npeti

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
Re:Digit klíma kattogása
« Reply #1 on: 2011 May 31, 07:18:07 am »
Szia Npeti,

Nekem is megvan ez a hang újkora óta.
Biztos vagy benne, hogy csak most jött elő (és hogy összefügg a gázpedál nyomkodásával?)? Nem lehet, hogy csak most figyeltél fel rá?

Nekem amikor megy a klíma, bizonyos időközönként kattog - ilyen relé-szerű hang, amit leírtál - de azt betudom annak hogy "működik"  :D egyébként meg semmi gond nincs vele..

ildipontbretus kukac gmail pont com

npetike

• Guest
« Reply #2 on: 2011 May 31, 07:57:05 am »
Szia Csipi!

Köszönöm válaszod,
Lehet hogy csak most figyeltem fel rá, de tavaly nyáron nem tűnt fel :)
De inkább úgy fogalmaznék, hogy a motor terhelésétől függ inkább a kattogás, tehát gyorsításkor és lassításkor,  ilyenkor mindig csinálja.
Valahogy így: indulás gáz, kuplung felemel megindul a verda 2 ezres fordulat körül kattanás, kuplung be váltó kettes kuplung ki kattanás, ezt hármas négyes fokozatig... Folyamatos haladáskor pedig gázra lépek kattan, lelépek a gázról kattan megint. Valahogy így csinálja Neked is Csipi?

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #3 on: 2011 May 31, 08:36:59 am »
Nem, nekem amikor megy a klíma, akkor kattog...
Gyere a Majálisra Június 11-én, és megszakértjük :)
ildipontbretus kukac gmail pont com