Author Topic: Riasztó  (Read 6058 times)

Miklo

• Guest
Riasztó
« on: 2009 March 17, 10:54:27 am »
Üdv mindenkinek!
2002es, benzines, alap Fiesta, gyári riasztóval.
A kérdésem, hogy a riasztót ki lehet e-e kapcsolni kulccsal, állítólag van valahol az utas, vagy motortérben elhelyezve egy kulcsos kapcsoló,és a slusszkulcs mellett is lóg egy kis,kétélű kulcs. (a kereskedésben "elfelejtődött" megkérdezni)
A riasztó most nem aktiválható, ezért gondoltam, hogy ki lehet kapcsolva.
Előre is köszi a segítséget!

tamaska

• Guest
Re: Riasztó
« Reply #1 on: 2009 June 17, 16:25:34 pm »
Sziasztok,

már elég régi a topik, de azért megpróbálom. Kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata a pajzs technológiás védelemmel kapcsolatosan?
Én most tervezek beszereltetni egyet, hátha vannak érveitek pro és kontra...

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #2 on: 2009 June 17, 19:27:21 pm »
Tapasztalatom nincs, csak hallottam róla.... állítólag "lophatatlan"....én spec nem nagyon hiszek benne... de biztos jó, mert drága  :P :laugh:

Láttam 1-2 autóban hogy "hogy néz ki", és nem igazán gondolom, hogy egy plusz kis fémdobozka lophatatlanná teszi a járgányt... max ideig-óráig, előbb-utóbb ennél is rájönnek a "titokra" és akkor bumm, azt is viszik...
Egyszer beszéltem egy pajzsos fickóval, mindenáron be akart "hülyíteni" hogy "de ez csak 220ezer és garantáltan nem lopják el"... khmm... lehet hogy én szkeptikus vagyok ilyen témában, de anno a váltózárra-immobiliserre-kormányzárra blabla is azt mondták hogy fúúúú ez csúcsszuper.... aztán mégis ellopták a kocsimat... amiben ez a 3 együtt volt jelen...
De ez az én privát véleményem, nem akarlak lebeszélni (de rá se  ;D ;))
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #3 on: 2009 June 17, 19:40:15 pm »
tapasztalat nincs. De az amikor a hozzáférést nehezítik meg a lopásgátló rendszerekhez az csak jó lehet a többihez képest. a pontos elhelyezést, és technikát nem ismerem, de valsz nem rossz.

Viszont riasztóról vélemény: semmi olyan riasztó vagy rejtett kapcsoló amit a tulajon kívül más is ismer hogy hogyan van beszerelve, bekötve nem biztonságos. ha olyan rendszerekkel rakod tele a kocsit saját magad (rejtett kapcsolók, és riasztó úgy eldugva, hogy nem tud hozzáférni a tolvaj csak hosszú idő után akkor a kocsidat megmentheted egy átlag lopástól (ha trélereznek, ez sem véd meg) viszont azzal is számolni kell ha a piti tolvajunk nem tudja elvinni az autót akkor komoly károkat is tud benne csinálni. :( az én véleményem ennyi, hasznos dolog a riasztó, de csak ha az ember nem egy tucatdarabot és nem műhelybe szerelteti be, ki tudja ki által.

Offline Vadika

• A mester
  • Segített?: +49/-4
« Reply #4 on: 2009 June 17, 19:47:05 pm »
Lophatatlan kocsi nincs tehát tökmindegy mi van benne ha akarják úgy is elviszik  sajnos.
Én annó mikor pestre jártam kocsival a haverommal igaz akkor még mint utas mi csak annyit csináltunk hogy gyujtókábel kiszed és be a tatyóba . Igaz tréler ellen nem véd de így tuti nem indul. ;)Igaz macerás ;)
Mindenkinek Fiestát :D 
Vagy Zum Zum   :D

- Ki az abszolút irigy?
- ???
- Aki azért nem kefél, hogy a másik ne élvezzen

RyAn

• Guest
« Reply #5 on: 2009 June 17, 20:00:16 pm »
tréler ellen nincs de minden más ellen van enyém remélem tuti biztos  8)

tamaska

• Guest
« Reply #6 on: 2009 June 18, 06:11:31 am »
Köszi mindenkinek,

érdekes dolog ez, átböngésztem a honlapjukat, ahol persze az összes egyéb védelmi technológiának a működőképességét megcáfolják. A másik, hogy a többi riasztós oldalhoz képest sokkal részletesebb tájékoztatást adnak, és e-mailon is egyből válaszolnak, nagyon korrektek.
Szóval nem tudom... Az viszont biztos, hogy nem olcsó :(

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #7 on: 2009 June 18, 07:42:26 am »
jó riasztó = saját garázs

am. egy jó tipp. mikor éjszakára egyedűl haggyátok a kocsit az aksi sarut le kell venni vagy két gyertya pipát húzzatok le... tuti nem viszi el mert megnézem hogy melyik áll le a motor térben bütykőlni.... ha nem itthon vagyok hanem máshol én a gyertya pipákat megigazítom  ;D

"most vidd eeeell te  ;D"

szerk: hopp most olvasom hogy vadika is ezt a technikát űzi  :D
« Last Edit: 2009 June 18, 07:44:30 am by TomeeFiesta »

RyAn

• Guest
« Reply #8 on: 2009 June 18, 16:24:04 pm »
én meg teljesen áramtalanitók AC comp gyujtás... + hétvégén kap egy vinnyógot is!

RyAn

• Guest
« Reply #10 on: 2009 June 18, 19:45:49 pm »
 :-X az a majmos az nagyon kömény  :laughing4:

Offline Devla

• Fiesta rajongó
  • **
  • Segített?: +8/-0
« Reply #11 on: 2009 June 19, 09:42:01 am »
haha legujabb banánnal müködö riasztó. tudnak valamit..

Peti

• Guest
Riasztó
« Reply #12 on: 2011 April 18, 17:04:18 pm »
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy riasztót vegyek a kocsiba, csak nem tudom, hogy can bus-os kell vagy sem, azt hol lehet megnézni?? Az autó 2008. 10. 31., nem a legújabb, annál egyel régebbi kiadás.
Köszi.
« Last Edit: 2011 April 18, 17:06:06 pm by Peti »