Hello.
Nekem is motor problémám van. 1.1i tipusu, ezelőtt 3 1/2 éve vettem 82.000 km-el. Egyből cseréltem olajat, szűrőt, s aztán elmentem egy hosszabb útra, 450 km. Véletlenül megnéztem az olajszintet, s láss csodát, a mérő alja alig volt olajos 2 mm-t. 1,5 litert elfogyasztott ennyi km-en MOL 15W40-est raktam bele akkor. Azóta is eléggé eszi az olajat, de most a 20W50-est használom. Jelenleg 135000 km van benne.
Mit tudtok, hány km-t kellene kibírjon ez a motor? Mert szerintem 80000-nél nem lenne szabad így egye az olajat. Most már köpi be a baloldalról a második gyertyát. Gondolkodom egy motorcserén (mert a felújítás az 250000-be kerülne min.), de ha csak ennyit bír ki ez a motor, akkor inkább ócskavasba vele.
Máskülönben meg lennék elégedve vele, majd 4 év alatt csak a generátort kellett felújítsam, az is az én hibámból égett le.
Válaszokat előre is köszönöm.
U.I. Megnézettem a motort, szelepszárszemering volt cserélve, de sajnos a dugattyúház nagyon el van kopva. Kompresszió tavaly volt mérve, gyenge 6-os.
Szóval nem tudom, vagy már át volt egyszer fordulva az óra, és 180000 volt benne, de ez meglátszott volna az ülésen, kormányon, sebváltón.
A motor alja azért elég olajos, de eddig még egy mikron nagyságú olajfolt se volt sose a kocsi alatt.