Sziasztok! Kérdésem: Az utóbbi időben a kuplung és a fékpedálom nyikorog,ropog,recseg(nem mindig). Vajon mitől lehet? A kuplung szárát,ha megfogom,akkor olajos folyadék érezhető rajta(kis mennyiség). Tanácsokat kérek szépen!!
Amit érzek az tuti olajos cucc és nem koszos...WD-40? imádom...ő mindent megold. Köszi a tippet!
A fékolaj érintésre eléggé jellegzetes érzés, olyan mintha kiszívná a nedvességet a kezedből - én mindíg a bírsalmára gondolok - én amondó vagyok ha az fékolaj akkor érdemes megnézni honnan került oda, éppen azért mert nem igen szokott "csak úgy" ereszteni. Következtetés: Ha fékolaj akkor mégis csak ereszt valahol, azaz nyugodtan tojjál be :DDD
De az olajat a kuplungon érzem...a fékpedálon nem
WD-40 megoldotta a nyikorgást. Az olajos cuccot majd vizsga előtt megnézetem(május)
Van ebben egy kis kockázat!A fék és a kuplung ugyanabból a tartályból kapja a hidraulikafolyadékot.Mindenesetre sűrűn kell ellenőrizni a fékfolyadék szintet!Ha kevés a folyadék, fel fog levegősödni a kuplung munkahengered.De a kuplunghoz menő lyuk feljebb van a tartályon, ezért állítólag a fékhatás nem szünhet meg kuplung tömítetlensége miatt.
Holnap kimegyek és kezembe veszek egy pedálsort mert igy hirtelen nem emlékszem arra hogy néz ki. Az igazsághoz tartozik hogy mégsoha nem vettük le a munkahengert a pedálsorról. Egybe odaszoktuk adni.