Hy!
Azt szeretném kérdezni, hogy hány literes a tankja egy 1982-es Ford Fiesta 1.1L-nek? Csak azért kérdezem mert a műszerfalon nem működik se a vízhőfokmérő se a benzinmútató. Jó lenne tudni mennyit eszik meg azt is, hogy hány km-t lehet vele menni egy tele tankkal. Lehetőleg pontos választ kérnék mert már kétszer fogyott ki alattam a benzin Ha van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehet megjavítani a víz- és a benzinmutatót azt örömmel várom. Bár azt hallotam, hogy csak cserélni lehet javítani nem. Több bontóban is szétnéztem sehol semmi. Újonnan meg gondolom drága vagy már nem is gyártják. Ha van valakinek eladó, esetleg megvenném. Köszönöm előre is a segítséget!!!
Fogalmam sincs, milyen az MK1 benzinszintmérője, de nekem egyszer volt benzinszintmérő problémám a Skoda Favoritommal.
Az ottani high-tech megoldás szerint egy bronz lemez szaladgált egy feltekercselt szigeteletlen huzal ellenálláson. Semmi burkolat.
Az idők folyamán a bronzlemez élesre kopott és beakadt a tekercs szálai közé.
Az ülés alatti lyukon keresztül kivettem (nem tudom, hogy Fiestánál ez lehetséges-e), meghajlitgattam és mint az új.
Neked is érdemes lenne egy kicsit megvizslatni a jeladót, főleg, ha nem kell levenni a tankot.
Ha más a szitu, akkor bocs.