Sziasztok!
Nekem kobold rakott központi zárat a kocsiba, adott hozzá távirányítót. A nyerskulcsot én vettem, emiatt az immobilizer nem volt feltanítva, mert még a nyerskulcsot meg kellett faragni hozzá. Elolvastam a Fiesta használati útmutatót, és a 84. oldal környékén szépen le volt írva minden. Simán, pikk-pakk fel lehetett tanítani az új kulcsot a két eredeti bírtokában.
Van egy Mondeónk is, azzal nem volt ilyen szerencsém - kulcs ugyanolyan.
A régi távirányító tönkrement (záró gomb beesett), vettem egy komplett másik kulcsot a neten. Így lett össz. 4 kulcsunk a kocsihoz, két távirányítós (egyik gyári) és kettő sima (egyik gyári). Ismét megnéztem az Útmutatót, a távirányítót simán feltanítottam, de az immobilizer kifogott rajtam. PErsze nem segített, hogy néha véletlenül az egyik nem feltanított kulcsot dugtam be. Volt, hogy egyszerre az összes kulcsot letiltotta!
Még úgy is, hogy teljesen lecsupaszítottam, nem volt rajta semmi más fém fityegő.
Felhívtam Ford Petrányit, a tanácsára: kiszálltam, bezártam az autót, kicsit elsétáltam, vártam 5 percet, visszajöttem, kinyitottam, beszálltam - ugyanis ekkor az elektronika üzemmódot vált és kinullázza az előző tárolt állapotot vagy vmi ilyesmi. Ezután kulcs a gyújtásba és ekkor az esetek többségében újra elfogadta a gyári kulcsok közül az egyiket és beindult. Persze lehet, hogy a végére teljesen összezavartam az agyát, de szerintem volt ennek előzménye is (más is vacakolt vele korábban).
Miután ezt többször megcsinálta (márminthogy egyik kulccsal sem indul), és ez alkalmanként fél órámba került, végül szervízzel töröltettem az agyát és újraprogramoztattam a kulcsokat- kb. 5000 Ft volt. Azóta mindegyik kulcs jó hozzá.
Bocsi, ismét egy rövid enci komment volt...