Author Topic: gyorsításkor felbúg a motor  (Read 5657 times)

Offline fabian81

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
gyorsításkor felbúg a motor
« on: 2015 May 06, 18:56:58 pm »
Sziasztok, nem túl régen vásároltam egy 2007-es, 1.25-ös Fresh Plus Fiestát. A már a vásárláskor is fennálló problémát csak körülírni tudom, hátha valaki tud segíteni mi okozhatja. A motor és a váltó jól működik, vezérlése most lett cserélve, a váltó könnyen jár hidegen, melegen. A probléma az, hogy minden fokozatban de leginkább kettesbe váltást követően a kuplung felengedését követő gyorsítás hatására felbőg a motor, majd elkezd gyorsítani, mintha minden rendben lenne. Magasabb fokozatokba (4,5.) kapcsoláskor csak egy erőteljes koppanást lehet hallani ilyenkor nem bőg. Nem tudom mi okozhatja a bajt. A vásárlást követő átvizsgáláskor a szerelőm azt mondta, hogy a bal első kihajtásnál az egyik szimmeringet cserélni kellene mert ott szivárog a váltóolaj. Szerintetek az esetlegesen kevés váltóolaj okozhatja ezt vagy valami komolyabb gond van? A válaszokat előre is köszönöm.

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
Re:gyorsításkor felbúg a motor
« Reply #1 on: 2015 May 07, 15:27:07 pm »
...A probléma az, hogy minden fokozatban de leginkább kettesbe váltást követően a kuplung felengedését követő gyorsítás hatására felbőg a motor, majd elkezd gyorsítani, mintha minden rendben lenne. ...

Szerintem csúszik a kuplung. Ha sebességben haladsz és nagyobb gázt adsz, akkor a fordulatszám és a sebesség mutatójának együtt kell mozognia. Ha a fordulatszámmérő előbb megindul, akkor csúszik a kuplung.
Sajnos kuplungcsere.

Amíg nem viszed szerelőhöz nem szabad erőltetni. Alacsony fokozatban kerülni kell a nagyobb gázadásokat.
Mert hirtelen még rosszabb lehet a helyzet és használhatatlan lesz az autó.  :(
« Last Edit: 2015 May 07, 15:29:09 pm by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +16/-0
« Reply #2 on: 2015 May 07, 22:15:19 pm »
szia ha esetleg pesti vagy szívesen vállalom a javítást több verzióm is van ha érdekel keres meg privibe

Offline Styleair

• A mester
  • Segített?: +22/-0
  • Moondust Silver Child Carrier
« Reply #3 on: 2015 May 08, 10:28:20 am »
szia ha esetleg pesti vagy szívesen vállalom a javítást több verzióm is van ha érdekel keres meg privibe
És azt a több verziót velünk is megosztanád, okulás képen? Attól még megcsinálhatod az autóját.  :notworthy:
Fiesta MKVI 1.3 (2002) EU3
Fiesta MKVI Facelift 1.3 (2005) EU4
Mondeo MKIII 2.0 TDCI Titanium X (2005) EU4

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
« Reply #4 on: 2015 May 08, 10:55:50 am »
Hát sajnos akkor meg kéne hogy öljelek :-) na de viccetfélrerakva.
Igazából két dologra gondoltam.
-Az egyik a teljesen hagyományos javítás megveszük a kuplung szettet, és a kinyomócsapágyat.
-A másik a kuplung felújítás, olcsóbb, és ugyan olyan tartós vagy lehet erősíteni is rajta ha gondoljátok. Természetesen garival.

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #5 on: 2015 May 08, 12:03:53 pm »
...A vásárlást követő átvizsgáláskor a szerelőm azt mondta, hogy a bal első kihajtásnál az egyik szimmeringet cserélni kellene mert ott szivárog a váltóolaj. Szerintetek az esetlegesen kevés váltóolaj okozhatja ezt vagy valami komolyabb gond van? A válaszokat előre is köszönöm.
Erre nem válaszoltam, pedig egyszerű.

A bal féltengely szimmeringjének szivárgása nem okozhat kuplungcsúszást.
A javítás nem drága, a szimmering kb. 2 ezer, a munkadíj kb. 4 ezer. (Nekem ennyi volt 3-4 éve.)

Addig is ellenőrizni kell a váltóolaj szintjét és utántölteni, ha a beöntőnyílás alatt van több mint 7 mm-el. (Ha jól emlékszem.) Az alacsony váltóolajszint fokozott váltókopást okoz.  :(
Mk6 1.3 benzin

Offline fabian81

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #6 on: 2015 May 08, 16:11:03 pm »
Köszi a gyors válaszokat. Szerintem nem a kuplung csúszik, mert olyat már hallottam és ez nem az, valamint ez a hang egy búgó hang.

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
« Reply #7 on: 2015 May 08, 20:46:13 pm »
megnézem szívesen hogy mi  baj ha gondolod.

Offline Styleair

• A mester
  • Segített?: +22/-0
  • Moondust Silver Child Carrier
« Reply #8 on: 2015 May 09, 17:43:46 pm »
Hát sajnos akkor meg kéne hogy öljelek :-) na de viccetfélrerakva.
Igazából két dologra gondoltam.
-Az egyik a teljesen hagyományos javítás megveszük a kuplung szettet, és a kinyomócsapágyat.
-A másik a kuplung felújítás, olcsóbb, és ugyan olyan tartós vagy lehet erősíteni is rajta ha gondoljátok. Természetesen garival.
Köszi, értem.
Fiesta MKVI 1.3 (2002) EU3
Fiesta MKVI Facelift 1.3 (2005) EU4
Mondeo MKIII 2.0 TDCI Titanium X (2005) EU4