Author Topic: Sípolás turbónyomásnál  (Read 5496 times)

Offline Petikee24

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +2/-0
Sípolás turbónyomásnál
« on: 2014 April 19, 16:42:53 pm »
Sziasztok!

Adott egy 1,4 TDCI egy 500 km es út után halk sípoló hangot adott ki az autó egyből a turbóra gyanakodva fel is lett újítva, bár a szerelő mondta hogy szerinte nem a turbó adta a hangot. Új turbót kézbe kapva még a felszerelés előtt ki lett takarítva a rezonátor, az utána lévő cső, az egr szelep és a csöve (az egr csöve nagyon el volt koszolódva).
Összeszerelést követően a sípolás nagyon hangossá vált, a turbós ember is megnézte, ugyanis a hang ismét a turbó felöl szólt, így adott egy másikat mondván hogy valószínű valami nem sikerült a részükről. Boldogan felszerelve a másikat a hang ugyanúgy jelen van. Levegőcső, rezonátor, utána lávő cső cserélve lett tömítetéenségre gyanakodva de a hang továbbra sem tűnt el. A turbót a katalizátorról is lekötöttem hátha ott ereszte el levegőt.
Amint a töltőnyomás megjön 1900 körül, a sípolás megjelenik nagyobb fordulatra pedig erősödik.

Valakinek találkozott már hasonló problémával?

Előre is köszönöm a válaszokat.

sztrakk9

• Guest
Re:Sípolás turbónyomásnál
« Reply #1 on: 2014 April 21, 08:53:29 am »
Csak valami tömítetlenség lehet a gond! Mennyi volt a turbó felújítás?

Offline Petikee24

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +2/-0
Re:Sípolás turbónyomásnál
« Reply #2 on: 2014 April 21, 09:43:37 am »
50.000 Ft, a tömítetlenség stimm, de hol lehet még? mint írtam egyértleműen kizártam pár dolgot alkatrész cserével, gyakorlatila szerintem már csak a kipufogósor ,,hibája,, maradt, de ott fellépne akkora nyomás hogy hangosan sípolna?!