Author Topic: Tankolás után búgó,érdekes hang a levegőszűrő környékén. Mi lehet?  (Read 4877 times)

Offline Mate2011

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
Sziasztok! Pár napja cseréltek az 1,4 tdci fiestámban egy tűzkarikát az egyik porlasztónál ehez viszont eléggé szét kellet bontani pár dolgot beleértve az üzemanyag szűrőt is. Sikeresen megtörtént a csere ment is az autó szépen egészen addig még nem tankoltam. Aztán jött ez a furcsa hang amit alapjáraton hallok. Lehet ,hogy belevegősödött volna tankolásnál a renndszer? Ha tudtok segítsetek légyszi.?!

Offline Styleair

• A mester
  • Segített?: +22/-0
  • Moondust Silver Child Carrier
Sziasztok! Pár napja cseréltek az 1,4 tdci fiestámban egy tűzkarikát az egyik porlasztónál ehez viszont eléggé szét kellet bontani pár dolgot beleértve az üzemanyag szűrőt is. Sikeresen megtörtént a csere ment is az autó szépen egészen addig még nem tankoltam. Aztán jött ez a furcsa hang amit alapjáraton hallok. Lehet ,hogy belevegősödött volna tankolásnál a renndszer? Ha tudtok segítsetek légyszi.?!

Ez így nehéz lesz. Aki javította  az mit mond? Hibajelzés, rendellenesség van, a hangon kívül?
Fiesta MKVI 1.3 (2002) EU3
Fiesta MKVI Facelift 1.3 (2005) EU4
Mondeo MKIII 2.0 TDCI Titanium X (2005) EU4

Offline Tamás

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +8/-0
Szia! Búgó hangról van szó? Megnézném a levegőszűrőre menő műanyag csőveket, ha nincsen a helyén az adhat mély búgó hangot. Elsősorban a szuretlen levegőét.
« Last Edit: 2015 February 26, 07:18:22 am by Tamás »
Eddigi autóim:
Alfa Romeo 75 2.4 TD 1990
Ford Fiesta 1.4 TDCI 2008 Fresh Plus
Jelenlegi autóm:
Ford Focus 1.6 TDCI 2010 Fresh

Offline Mate2011

• Újonc
  • *
Köszi a segítséget. A feszítő görgőnél ment tönkre 1 csapágy annak volt ilyen hangja amit csak alapjáraton lehetett hallani 5-10 km után!

Offline Styleair

• A mester
  • Segített?: +22/-0
  • Moondust Silver Child Carrier
Köszi a segítséget. A feszítő görgőnél ment tönkre 1 csapágy annak volt ilyen hangja amit csak alapjáraton lehetett hallani 5-10 km után!

Búgóhang, csapágy, logikus is. A lényeg, hogy kiderült mi a hiba.
Fiesta MKVI 1.3 (2002) EU3
Fiesta MKVI Facelift 1.3 (2005) EU4
Mondeo MKIII 2.0 TDCI Titanium X (2005) EU4

Offline PharaoM41

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
"A feszítő görgőnél ment tönkre 1 csapágy annak volt ilyen hangja amit csak alapjáraton lehetett hallani 5-10 km után!"

Ugyanezt tapasztalom én is. Csapágyra tippelek és a jövő héten kiderül, hogy tényleg az-e a hiba. Bár inkább fütyülésnek hallom és a motor leállítása pillanatában duplázódik a hangerő. Igazából ezzel a hanggal kezdődött és néhány napja hallom 5-10 km után alapjáraton is csak halkabban.

Milyen költségre számítsak? Kell-e, érdemes-e egyúttal szíjat is cserélni?

:ford:

Offline stardi

• Hallott már a fiestáról
  • **
Hali!

Nekem fél éve lett le ellenőrizve mindegyik görgő ui. hallani egy kis surrogó hangot. Miután levette a szerelő a szíjat, végig görgettük az összes görgőt (egyet ki is cseréltünk, másik rosszul futott, ütött), de a hang még mindig tapasztalható, valószinűleg nekem már lánccsere következne.
Szóval szíj: 1500-2000, görgő kb: 6000-8000. De egyszerűbb pár száz forintért venni csapágyat. Ki kell ütni a görgőből és berakni a helyére. Nagyságrendekkel olcsóbb.
Szíjat pedig nem érdemes cserélni, hacsak nem szakadt, repedt. Meg kell hajtogatni és ha valahol szétnyilik a gumi, akkor már inkább 2000 Ft és egy jó darabig nem kell aggódni azon h elszakad autópályán. Ha meg esedékes a csere az előírás szerint akkor meg főleg nem kell ezen gondolkodni.
+munkadíj