Author Topic: Kormány zörgés  (Read 6954 times)

takee

• Guest
Kormány zörgés
« on: 2012 March 04, 12:55:55 pm »
Valaki találkozott már MK3-nál olyan jelenséggel, hogy úthibákon zörög a kormánymű? Nem a légzsák átvezető csinálja, azt kivettem és utána is változatlan.

Olyan, mintha a gyújtáskapcsoló-kormányzár felől jönne, de nem tudom jobban behatárolni, mivel csak menet közben, úthibákon produkálja, levett kormánnyal meg nem szeretek közlekedni úthibákon. :laugh:
A zörgés fémes jellegű, nem műanyag csinálja.

Valakinek van ezzel tapasztalata?

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
Re:Kormány zörgés
« Reply #1 on: 2012 March 07, 22:11:28 pm »
Nézesd át a futóművet, nekem a trapéz gömbfejek voltak kihalva az autóból és csere után süket szobává alakult!! Nálam ennyi volt a probléma.

takee

• Guest
« Reply #2 on: 2012 March 07, 22:46:19 pm »
Nézesd át a futóművet, nekem a trapéz gömbfejek voltak kihalva az autóból és csere után süket szobává alakult!! Nálam ennyi volt a probléma.

Köszi!

Offline tetyo

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-0
« Reply #3 on: 2012 March 09, 19:52:57 pm »
nekem mk4-nel van ilyesmi, macskakoves uton. mikor vettem 6 evesen mar volt ez a hang. ennek nincs koze a szilentekhez, stabilizatorokhoz a motor alatti kerek feloli reszen....ez mas valami, tudom mirol beszelsz, mintha a kormany alatt kozvetlenul ketyegne, utne, bent az utasterben...en sem tudtam rajonni mi lehet. Minden esetre most 15 eves a dudu es meg egesz jo allapotban van, szerintem nem letfontossagu csak zavaro

RyAn

• Guest
« Reply #4 on: 2012 March 09, 20:01:17 pm »
kormányoszlop csapágy csere. vagy jobb állapotú kományoszlop. én utobbit választottam.

takee

• Guest
« Reply #5 on: 2012 March 09, 23:06:00 pm »
nekem mk4-nel van ilyesmi, macskakoves uton. mikor vettem 6 evesen mar volt ez a hang. ennek nincs koze a szilentekhez, stabilizatorokhoz a motor alatti kerek feloli reszen....ez mas valami, tudom mirol beszelsz, mintha a kormany alatt kozvetlenul ketyegne, utne, bent az utasterben...en sem tudtam rajonni mi lehet. Minden esetre most 15 eves a dudu es meg egesz jo allapotban van, szerintem nem letfontossagu csak zavaro

Akkor te érted, mi zavar engem.

Első körben kicserélem a lengőkarokat, a balos már úgyis csereérett a szilentek miatt. Ha nem szűnik meg a zörgés, akkor kormányoszlop csere. Engem egy darab vas ne nézzen már hülyének! ;D

takee

• Guest
« Reply #6 on: 2012 March 09, 23:07:47 pm »
kormányoszlop csapágy csere. vagy jobb állapotú kományoszlop. én utobbit választottam.

Van itt szakértelem kéremszépen! Hol van az a csapágy, hadd cseréljem mán ki!

RyAn

• Guest
« Reply #7 on: 2012 March 11, 19:52:16 pm »
kormányzáron 1 és 1 az oszlop tövébe

Offline Cápi

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-2
« Reply #8 on: 2012 March 13, 11:13:54 am »
Hali!
Nekem is volt "kormányzörgésem". Kicseréltem a kormányművet meg a futóművet beállíttattam (ha cseréled akkor úgyis be kell állítani) . Ezután megszűnt! :D
Kizárólag abban a kocsiban szeretek aludni, amit magam vezetek. :D 8)

sztrakk9

• Guest
« Reply #9 on: 2012 March 13, 15:17:05 pm »
Nekem anno mk3-nál volt valami olyasmi mint a kardán kereszt a kormányrúdon,nekem az verte a hepajt!

RyAn

• Guest
« Reply #10 on: 2012 March 13, 17:37:13 pm »
Nekem anno mk3-nál volt valami olyasmi mint a kardán kereszt a kormányrúdon,nekem az verte a hepajt!
mk3ba/fiestába nincs kardán kereszt ez csak a cromax hülyesége. összekötő csukló van.

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-0
« Reply #11 on: 2012 March 14, 14:06:17 pm »
Na, nekem ez a csukló csere tette a verdát finom, kopogás mentessé.
Azt hittem, hogy a kormánymű xar, aztán ezt kicserélve megszűnt a kopogás. :D
'92 1,3 3a. Piros Fiesta Calypso tetővel!
+Bicskakulcs project :) Vót

takee

• Guest
« Reply #12 on: 2012 April 03, 17:16:18 pm »
Lengőkar csere óta már csak macskakövön zörög a kormánycsapágy. Nájsz.

micra

• Guest
« Reply #13 on: 2012 August 04, 19:15:20 pm »
Sziasztok!
Még új vagyok az oldalon, van egy 89-es 1,1 -s fiestám (mk3).
Olyan problémám van hogy kormányzás közben ugrik egyet a kormány, mintha valami csapágy ment volna szét a kormányoszlopnál. A kormányoszlop és a kormánymű közötti csuklót már kicseréltem, de még mindig ugrik,. Nem tudjátok van-e az utastérben a kormányoszlopon valami csapágy vagy valami amit ki lehet cserélni és megoldaná a problémát.
A válaszokat előre is köszönöm.

Offline tarjoska

• A mester
  • Segített?: +52/-0
« Reply #14 on: 2012 August 04, 19:56:30 pm »
a kormányoszlopban van egy csapágy alul, ami szeret bekoszolódni...
A "tiszteletbeli szokásos" by Csipi