Sziasztok!
Nem találtam hasonló témát a fórumban ezért leíróm pár szóban, mit és hogyan.
Nálam elérkezett az olajcsere ideje, mivel láttam egy kis szivárgást a teknőnél gondoltam megoldom ezt is.
Szükséges szerszámok :
21-es kulcs a olajleeresztőhöz
27-es kulcs az olajszűrőhöz
8-as és 10-es dugókulcs olajteknőhöz
Jó minőségű paszta a tömítésnek, az én választásom Loctite 5910
Menete:
Első körben le kell engedni az olajat aztán kivettem az olajszűrőt mivel onnan még egy kicsi le fog folyni. Aztán jöhet az olajteknő leszerelése. a teknő szélén körbe fogja sok 8-as fejű csavar és kettő 10-es kulcsal levehető anya, amihez tartozó csavar vezeti meg a teknőt felrakáskor. Nálam oly mértékben rá volt ragasztva hogy nagyon nehezen jött le. Óvatosan feszegessétek lemezből van és könnyen deformálódik. Egy penge a teknő és blokk közé sokat segít. Ha mégis elhajolna akkor fán kalapáccsal óvatos kocogtatással vissza lehet egyengetni a teknőt.
Ha lent van, vásárolható direkt tömítőpaszta eltávolításhoz való kence. Ha nincs akkor benzinnel könnyen lejön a teknőröl. A motorról benzines ruhával áttörölni és szike pengével lehúzható a fennmaradt paszta.
Felrakásnál figyeljetek arra, hogy csak vékony csíkot húzzatok a teknőre, mert ha sokat raktok belekerülhet az olajtérbe. Felhelyezitek és finoman meghúzzátok, körbe több lépésben a csavarokat. Én vártam 3 órát mielőtt beletöltöttem az olajat.
Remélem tudtam segíteni, ha kérdésetek van nyugodtan írjatok.