Author Topic: Rádió jelerősités MK6 ban?  (Read 4811 times)

runzi

• Guest
Rádió jelerősités MK6 ban?
« on: 2011 May 12, 19:10:07 pm »
SZiasztok,

végignéztem a témákat de ezt nem láttam. (ha mégis van, bocs).

Szóval: Sistereg a rádió. "Papucs" (antennatartó), és az antenna is le lett cserélve, mégis rossz a vétel. 4500 as rádio van benne és pl. 8 km ről nehezen talál meg egy helyi rádiót. (Antenna nélkül nincs semmi az FM-n)

Van valakinek tapasztalata Antennaerősitővel? Ha igen, hova kell kötni a "+" kábelt, hogy a rádióval ki- be kapcsplásnál kapjon áramot?

Kösz a tippet!

runzi

• Guest
Re:Rádió jelerősités MK6 ban?
« Reply #1 on: 2011 May 15, 16:33:32 pm »
Megint én:

egy topikban olvastam, hogy a csatlakozásokat le kell tisztitani. Kontaktsprével le lett tisztitva az antenna külső és belső csatlakozója, de semmi. Véletlenül jöttem rá, hogy ha a navigáció megy, elmegy a rádiójel. Mi az összefüggés?
Nincs valami leszigetelve? Mit lehet ellene csinálni?

Kösz!

Offline tarjoska

• A mester
  • Segített?: +52/-0
« Reply #2 on: 2011 May 15, 17:01:27 pm »
keresek leírást a rádióhoz, és megnézem, szerintem egy egyszerű erősítő javít a helyzeten, jó esetben van kimenet a rádión, ami tápolja...
A "tiszteletbeli szokásos" by Csipi

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #3 on: 2011 May 16, 17:03:59 pm »
...Véletlenül jöttem rá, hogy ha a navigáció megy, elmegy a rádiójel. Mi az összefüggés?
Nincs valami leszigetelve? Mit lehet ellene csinálni?
...
Utólag lett a navigáció beszerelve? Lehet, hogy a rádió mínusz(föld) avagy plusz tápfesz. vezetékére kötötték?

Ha ezekben a vezetékekben van valami kontakthiba, akkor esetleg annyira leesik a feszültség, hogy a rádiónak már kevés.

Vagy a navigáció nagyfrekvenciás jele telítésbe viszi a rádió antenna bemenetét?
Mk6 1.3 benzin

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #4 on: 2011 May 17, 14:01:27 pm »
a navigácio az beépitett vagy szivargyujtos?
szerintem is a navi zavarhatja be szerintem egy áramkörön mennek és bezavarja.

runzi

• Guest
« Reply #5 on: 2011 May 24, 17:08:54 pm »
Sziasztok,

Köszi a válaszokat.
Sajnos nem tudom, hogy miket csináltak előtte a bekötés szempontból, nálam csak 8 hónapja van. A rádió eredeti. - - Antenna rendben (kipróbálva másikkal is) anélkül semmi jel, kábelek OK.
- A Navigáció cigigyújtóról megy. PDA, beépített GPS vevővel = egyedüli kábel a töltőkábel.
- Lebontani az egészet falat nem akarom, viszont az antennához hátulról hozzá tudnék férni. (pl. ha valakinek tapasztalata lenne antennaerősitővel). kb.1500 Ft csak kérdés, hogy menne-e (fantom) áram nélkül is.
Amit még nem próbáltam: mi van ha a GPS töltő nélkül megy. (így gyakran kikapcsol a PDA)

runzi

• Guest
« Reply #6 on: 2011 May 25, 16:27:48 pm »
A rádió megy ha: - a PDA töltő be van duga a cigigyujtóba de nincs a PDA ba csatlakoztatva.
Szintén megy, ha a PDA saját akkuról megy és a GPS be van kapcsolva.
Nem megy, ha a töltő a PDA-ba van csatlakoztatva.
Kösz a tippeket!

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #7 on: 2011 May 25, 17:05:08 pm »
akkor tuti a gps zavar be a rádionak
lehet egy áramkörön mennek