Author Topic: Vezérműszíj cserénél vízpumpa csere?  (Read 4317 times)

Offline KissG

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
Vezérműszíj cserénél vízpumpa csere?
« on: 2014 August 11, 11:55:37 am »
Sziasztok,

Nemrég vásároltam egy 2007es 1.6-os benzines Fiesta Sportot és mivel nem tudom, hogy mikor volt cserélve benne vezérműszíj így lassan szeretném lecserélni, jelenleg 126e km van benne.
Az egyik Bp-i szerelőműhelyben azt mondták, hogy ilyenkor érdemes a vízpumpát is cserélni vele, viszont azt nem tudom, hogy ezt azért mondák, mert tényleg kell, vagy csak a plusz pénzemre van szükségük.

Aki jártas ebben a témában tudna segíteni?

Köszönöm.

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
Re:Vezérműszíj cserénél vízpumpa csere?
« Reply #1 on: 2014 August 11, 13:11:57 pm »
Szia!

Konkrétan az 1.6-os motort nem ismerem, de pl. az 1.4-nél nem a vezérműszíj hajtja a vízpumpát, így a vízpumpa hibájából adódó vezérműszíj szakadástól nem kell tartani, de csak akkor tudsz vízpumpát cserélni, ha lebontod a vezérlést. Lehetne ragozni, érvelni meg ellenérvelni, szerintem cseréld le.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #2 on: 2014 August 12, 07:39:33 am »
Szerintem is cseréld le, ezért...
csak akkor tudsz vízpumpát cserélni, ha lebontod a vezérlést. Lehetne ragozni, érvelni meg ellenérvelni, szerintem cseréld le.
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +16/-0
« Reply #3 on: 2014 August 12, 20:50:44 pm »
Haliho!! :-)

Igazából a vezérműszíj nem hajtja a vízpumpát. Viszont a vezérműszíj feszítő a vízpumpára van csavarozva, ebből kifolyólag ha baj lesz később a vízpumpával akkor ismét cserélni kell a szíjat, bár a márkaszervizben már van lehetőség ennek kiküszöbölésére is. Amúgy nem egy nagy összeg már a vízpumpa. Ha esetleg pesti vagy és nincs szerelőd én szívesen vállalom a cserét.

Üdv Ati

Offline Gyikusz

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +16/-0
« Reply #4 on: 2014 August 12, 20:52:31 pm »
Azt már csak érdekesség képen 1,25 1,4 1,6 full ugyan az csak nagyobb a hüvely méret.