Hello,
Mielőtt még valaki a torkomnak ugrana, előrebocsátom, hogy átolvastam az összes „zörgős” témát és két olyan – eleddig más által nem tapasztalt – hangjelenségről szeretnék írni, ami eléggé b*ssza a csőrömet.
Az első egy nyiszorgó, nyikorgó, nyöszörgő hang, ami valahonnan a motorblokkot tartó konzolok (motortartó bakok?) környékéről jöhet, mivel akkor hallatszik, amikor „mozog” a blokk. Értsd: indításkor, amikor ugye egy kicsit megrángatja az önindító, vagy amikor egy kicsit durvábban engedi fel az ember a kuplungot, esetleg „megrúgja” a gázpedált. A dolog hétről-hétre rosszabb lesz és most már odáig fajult, hogy néha már fekvőrendőrökön áthajtva is hallom.
A második jelenség nem ennyire nyugtalanító, de legalább annyira zavaró. Képzeljétek el, hogy kinyitjátok a motorháztetőt, egy bádogtepsit raktok a légszűrőházra, majd visszacsukjátok a motorháztetőt. Az 1500 és 2000 közötti fordulatszám-tartományban olyan állandó zörgés jön a motorházból, mintha az a bizonyos tepsi lenne ott. Baromi zavaró, én egy meglazult hővédő lemezre gyanakszom, ha ezekben az autókban van egyáltalán olyan...
Mivel mindkét probléma hétről-hétre rosszabb lesz, szeretnék minél hamarabb rájönni, hogy mi lehet. Több szem többet hall alapon szívesen meglátogatom Budapesten, vagy a környéken azokat az önként jelentkezőket, akik meghallgatnák a zajokat és segítenének az ötletelésben. A hétvégén ráérek és szívesen elgurulok valameddig...
p.s.: A fentebb említett zörejektől egy decemberi délután erejéig sikerült megszabadulni, mégpedig úgy, hogy a benzinkútnál kértem egy komplett mosást, amiben alvázmosás is szerepelt. Ezután megszűnt minden zaj, de csak addig, amíg ki nem száradt a kocsi és azóta is tart.
Előre is kösz a segítséget, illetve az ötleteket!
boylepke
Káromkodást kéretik kerülni, köszi. Csipi