Helló sUdYe!
Mi egyszer jártunk a Jaguár szervizben, amikor motor kivét után az elektronikát , és a kulcsot össze kellett hangolni. Délre kaptunk időpontot, 1 -re bejutottunk a műhelybe.
-Az autóról annyit kell tudni hogy, gyújtás volt de nem csinált semmit, nem indított.
Elkezdték csinálni 4-en, 5-en folyamatosan körülötte voltak. 13 órától 17 óráig szenvedtek vele, végül ott kellett hagyni, mert ugyan be tudták indítani, de az ABS hibát jelzett. Lényegében a szerelés így visszagondolva csak próbálkozások sora volt, de nekik végül is mindegy, a paraszt úgy is kifizeti azt a 14.750 Ft-os rezsi óra díjat. Mondtuk nekik ha véletlen kell v.mi alkatrész akkor szóljanak, mert van egy ugyan ilyen otthon elbontva. Másnap csörög a telefon:
-Kész az autó 98.500 Ft lesz, lehet érte jönni.
Megkérdeztem tőle, hogy ebben milyen anyag költség van, mert ugyebár én szóltam, hogy nem kell semmi. Erre a válasz, hogy mindjárt visszahívom, majd másnap hívott vissza:
-Elnézést "csak" 91.500 Ft lesz. Még meg van a számla, megkeresem és feltöltöm a fórumra.
Még azt is felszámolták, hogy gk. kiáll, beáll: 0.1 óra 1475 Ft.
Ez úgy nézett ki, Befelé segítettünk betolni, mert nem indult, kifelé meg beült hátul a műhelynél ahol mi voltunk és körbevitte a szalon elé ki a Soroksári útra, így még várt ránk Kb. 500 m séta.
Ezen már csak nevetni tudok.
Na meggyőztetek, biztos hogy nem teszek bele olajat.
Amúgy nagy ész nem kell oda, mert ha motor, vagy váltó hibával visznek be autót, mondjuk garanciába, akkor ott nem bontják meg, hanem telefon és egy kis repülő, azonnal indul Angliából, hozza a motort vagy a váltót, beleteszik és mehet a paraszt amerre lát, ez mondjuk pozitívum. Olaj cserét is bárhol csak úgy lehet csinálni, hogy megveszed a zárjegyes olajat Pl: Castol-t, és a szűrőket, elviszed a saját szerelődhöz, és megvárod(végignézed) amíg kész lesz, akkor biztos nem basznak át, pláne hogy az Unixnál van 30 % kedvezményem, a program a gépemen van és tudok rendelni is, nem kell 2-szer odamenni. (Ha kell v.kinek alkatrész szóljon.)
Vagy megcsinálja mindenki magának, és akkor még ott is lehet hagyni egész napra, hogy rendesen kicsorogjon belőle a régi olaj, mert tapasztalataim szerint maradhat benne akár 3-4 deci olaj is.